Új hivatalos pontyrekordere van a Balatonnak: itt sikerült kikapni a gigahalat

HelloVidék   
  Megosztom
Új hivatalos pontyrekordere van a Balatonnak: itt sikerült kikapni a gigahalat

Szerda hajnalban Varga Valter István horgász új hivatalos balatoni pontyrekordot fogott a balatonszepezdi MOHOSZ tanyán. A mázlista pecás most azt is elmesélte, hogyan sikerült a rendkívüli kapás!

A Balatoni Hal Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy tegnap hajnalban Varga Valter István horgász új hivatalos balatoni pontyrekordot fogott a balatonszepezdi MOHOSZ tanyán.

A nagyszerű tükröst 90 cm hosszal, 101 cm-es kerülettel és 32,88 kg-os tömeggel mérlegelték halőrök jelenlétében. A korábban "Bütykös" néven elkeresztelt pontyot legutóbb idén május 1-jén fogták meg, akkor egy kilóval nyomott kevesebbet. A horgásztól a lap azt is megtudta, hogy a hal finom, csipkedő kapással jelentkezett a partról, dobós módszerrel bejuttatott végszereléken felkínált 1 db 16 mm-es pop up bojlira. A fárasztás visszaemlékezése szerint 10 percig tartott.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgászat

balatoni hal

ponty

rekorder

mohosz