Most odatehetik magukat a magyarok: négyesfogathajtó-világbajnokságot rendeznek Szilvásváradon

MTI   
  Megosztom
Most odatehetik magukat a magyarok: négyesfogathajtó-világbajnokságot rendeznek Szilvásváradon

Eredményben és szervezésben is a lehető legjobbat szeretné kihozni a magyar szövetség a 2024-es szilvásváradi négyesfogathajtó-világbajnokságból.

Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta: a szervezet célul tűzte ki, hogy világeseményeket rendezzen, ebbe illeszkedett a magyarországi díjugrató és díjlovagló Európa-bajnokság, valamint ezért is pályázta meg, majd nyerte el a szövetség a 2024-es négyesfogathajtó-vb rendezési jogát.

Magyarország a hetvenes évek óta népszerű helyszín, ennek is köszönhető, hogy két év múlva, negyven év elteltével újra vb-t rendezhetünk ebben a szakágban

- fogalmazott Szotyori Nagy, aki gyerekként maga is ott volt az 1984-es seregszemlén, amelyen az első öt hely mindegyikén hazai fogathajtó végzett.

Az alelnök kiemelte, a Kisbér-Ászáron megrendezett korosztályos fogathajtó kontinensviadalon a magyarok túlteljesítették az elvárást, ahol a Juhász testvérek gyerek egyes- és junior kettesfogatban aranyérmet szereztek, míg a csapatversenyben harmadikként zártak.

A fiatalok bebizonyították, hogy méltó utódai a nagy elődöknek, akik a nyolcvanas évek óta sok sikert értek el

- tette hozzá a sportvezető, aki szerint a szilvásváradi Lipicai Lovasközpont modern, minden igényt kielégítő pálya lett, amely méltó házigazdája lesz a két év múlva esedékes világbajnokságnak.

Igyekszünk beépíteni a tavalyi, Kincsem Parkban megrendezett Európa-bajnokság tapasztalatait, hogy a vb-n kiteljesüljön az álmunk. Két év még sok idő, hosszú az odáig vezető út, de a legjobbat akarjuk hozni eredményben és rendezésben is

- tekintett előre Szotyori Nagy Kristóf.

Kitért rá, hogy a fiatal fogatlovak világbajnoksága magyar kezdeményezésre indult hét éve, el első öt évben Mezőhegyesen, tavaly és idén pedig már Szilvásváradon rendezik meg a viadalt, amin 5-7 éves lovak mérettetnek meg egymással. Hangsúlyozta, a csütörtökön kezdődött viadalon olyan állatokkal - több mint ötvennel - versengenek a lovasok, amelyeknek ez az első versenye, ugyanis ekkorra érik el azt a szintet, hogy már elindulhatnak velük nemzetközi viadalon.

Ez a világbajnokság is egyfajta próbája a klasszikus vb-nek, annak pedig külön örülünk, hogy a magyar verseny népszerű

- jelentette ki az alelnök.

Tóth Tamás, a kettes- és négyesfogatható válogatott szövetségi kapitánya az idei év legfontosabb versenyeivel, a szakági világbajnokságokkal kapcsolatban elmondta: a négyesfogathatóknál a hatfős csapatból három hajtó szereplése már biztosra vehető, a többieknek a jövő hétvégi, Kincsem Parkban megrendezésre kerülő világkupaversenyen lesz még alkalmuk bizonyítani. A római vb-re a nyolc magyar kvótásból hatan utazhatnak.

Az ifjabb Dobrovitz Józseffel kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt: esetében az a rövid távú cél, hogy a vb-n tudják hozni a legjobb teljesítményüket, hosszú távon pedig a minél sikeresebb 2024-es szereplés biztosítása a cél.

Magyarországnak kitüntetett helye van a fogathajtó-társadalomban, sok rendezvényre lehetünk méltán büszkék, ennek lehet méltó csúcspontja a 2024-es szilvásváradi vb

- mondta Tóth Tamás.

Címlapkép: Getty Images

RENGETEGET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szilvásvárad

négyesfogathajtó világbajnokság

nemzeti foglalkoztatási szolgálat

technológiai és ipari minisztérium

fogathajtás

fogathajtó verseny