Ezt a bulit ki ne hagyd! Fergetes programokkal, ijesztő rémségekkel vár a vidéki vadaspark

MTI   
  Megosztom
Ezt a bulit ki ne hagyd! Fergetes programokkal, ijesztő rémségekkel vár a vidéki vadaspark

Látványetetésekkel, varázslatos mesevilággal, ijesztő rémségekkel várják a gyerekeket és felnőtteket hétfőn a Szegedi Vadasparkban - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t. A halloween hosszú évek óta a Szegedi Vadaspark egyik legnépszerűbb programja, amely bár mai formájában az angolszász országokból származik, egy olyan nép hagyományára épül, amely hajdan élt Magyarország területén is. A vadasparkba a legszebb, legötletesebb jelmezben érkezőket igazi szépség- vagy csúfságversenyen fogják értékelni két korcsoportban. A legkisebbeket délután színházi előadás szórakoztatja, illetve az elefántház szomszédságában meseösvény fogadja.

Az éjszakai programok azért is különlegesek a Szegedi Vadasparkban, mert az intézmény 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de a sötétben előmerészkednek.

A vadasparkba a legszebb, legötletesebb jelmezben érkezőket igazi szépség- vagy csúfságversenyen fogják értékelni két korcsoportban. A legkisebbeket délután színházi előadás szórakoztatja, illetve az elefántház szomszédságában meseösvény fogadja.

Az eggyel nagyobb korosztálynak szól az Európa-kör, amely a Medveösvényen indul. A kelta hagyományok felidézésében és az ómagyar hitvilág megismerésében az Ópusztaszeri Emlékpark munkatársai segítenek. Az érdeklődők interaktív játékok segítségével ismerkedhetnek meg a honfoglaló magyarok halotti kultuszával, szokásaival és tárgyi kultúrájával, és rontások ellen védő karkötőt is készíthetnek maguknak.

A Dél-Amerika bemutatónál a felnőtteket igazán rémisztő programok fogadják, ahol akár vérfarkasok, síron túli lények, boszorkányok és zombik is felbukkanhatnak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

szegedi vadaspark

látványeteteés

halloween

jelmezverseny

jelmezek