Debrecenbe mennek most a filmek szerelmesei: a finn mozi remekeit nézhetjük meg

MTI   
  Megosztom
Debrecenbe mennek most a filmek szerelmesei: a finn mozi remekeit nézhetjük meg

Nemzetközi fesztiválok nyertes alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők a Finn Filmnapokon keddtől a debreceni Apolló moziban - közölték a szervezők.

A Finnagora szervezésében november 8. és 10. között öt nagyjátékfilmet vetítenek, minden film angol és magyar nyelvű felirattal látható. Tájékoztatásuk szerint a Finnagora már tizenegy alkalommal szervezte meg Budapesten a Finn Filmnapokat.

Debrecenben az esemény nyitófilmje Zaida Bergroth rendezése, a Tove lesz kedd este. A film Tove Jansson finn-svéd művészről és a háború utáni Helsinkiben töltött életéről szól.

A fesztivál egyik kiemelkedő darabja A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot című film, amely elnyerte az idei Velencei Filmfesztivál közönségdíját. A film a vak és mellkasától lefelé lebénult Jaakko perspektíváját mutatja be. Jaakko úgy dönt, hogy elindul felkeresni szerelmét, Sirpát, ehhez pedig öt idegen segítségére lesz szüksége.

A filmnapokon az Első hó, Az éjszaka megbocsát és az Acélhölgyek című alkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni Apolló moziban

- jelezték a szervezők.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mozi

filmek

debrecen

mozi

mozifilm