Debrecenbe mennek most a filmek szerelmesei: a finn mozi remekeit nézhetjük meg

MTI   
  Megosztom
Debrecenbe mennek most a filmek szerelmesei: a finn mozi remekeit nézhetjük meg

Nemzetközi fesztiválok nyertes alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők a Finn Filmnapokon keddtől a debreceni Apolló moziban - közölték a szervezők.

A Finnagora szervezésében november 8. és 10. között öt nagyjátékfilmet vetítenek, minden film angol és magyar nyelvű felirattal látható. Tájékoztatásuk szerint a Finnagora már tizenegy alkalommal szervezte meg Budapesten a Finn Filmnapokat.

Debrecenben az esemény nyitófilmje Zaida Bergroth rendezése, a Tove lesz kedd este. A film Tove Jansson finn-svéd művészről és a háború utáni Helsinkiben töltött életéről szól.

A fesztivál egyik kiemelkedő darabja A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot című film, amely elnyerte az idei Velencei Filmfesztivál közönségdíját. A film a vak és mellkasától lefelé lebénult Jaakko perspektíváját mutatja be. Jaakko úgy dönt, hogy elindul felkeresni szerelmét, Sirpát, ehhez pedig öt idegen segítségére lesz szüksége.

A filmnapokon az Első hó, Az éjszaka megbocsát és az Acélhölgyek című alkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni Apolló moziban

- jelezték a szervezők.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mozi

filmek

debrecen

mozi

mozifilm