Kiscsacsival folytatódott a vidéki bébi-boom: a cukiságot most el is nevezheted + fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Kiscsacsival folytatódott a vidéki bébi-boom: a cukiságot most el is nevezheted + fotók

Évről évre szépen gyarapodik a Debreceni Állatkert parlagi szamárménese, ahol legutóbb november 28-án jött világra egészséges utód bő egy év vemhességet követően. Most el is nevezhetjük az ifjonc kis négylábút!


 

Évről évre szépen gyarapodik a Debreceni Állatkert parlagi szamárménese, ahol legutóbb november 28-án jött világra egészséges utód bő egy év vemhességet követően. Az életerős és kifogástalan étvágyú kis csődörcsikó az egyre hidegebb idő ellenére jókedvűen tölti idejét anyja gondoskodása mellett a Vidámpark területén található kifutóban, ahol születése óta megtekinthető.

A Debreceni Állatkert számára kiemelten fontos az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, ezért már alapítása óta otthont ad hazánk egyetlen őshonos szamárfajtájának, a parlagi szamárnak, ráadásul az elmúlt években új utódok születéséről is rendszeresen hírt adhatott. E nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jövő évi jeles alkalmakkor útjára induló Csacsifogat dolgos szekérhúzóiként is találkozhat majd a nagyközönség

- írta a debreceni állatkert a sajtóközleményben.

Cmílapkép és fotó: Debreceni Zoo

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

szamár

állatkert

debreceni zoo