Kiadták a figyelmeztetést: ezeken a vidékeken életveszélyes lehet most az erdei túrázás

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: ezeken a vidékeken életveszélyes lehet most az erdei túrázás

Fokozottan veszélyes az erdei túrázás. Az EGERERDŐ Zrt. kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a hétvégén ne túrázzanak a Mátra és Bükk erdeiben!  A közlekedők biztonsága érdekében a következő napokra lezárják a Kékestetőre vezető mellékutakat – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt is.

Az EGERERDŐ Zrt. arra kér mindenkit, hogy saját és családjuk biztonsága érdekében, erdei túrázás helyett ezen a hétvégén inkább maradjanak otthon, ugyanis a folyamatos esőzés teljesen feláztatta a talajt,

Ráadásul az előrejelzések hétvégére még több csapadékot ígérnek, alacsonyabb térszintekben eső, magasabban pedig hó formájában. Emellett viharos szélre is kell számítani, ami tovább növeli a fakidőlések kockázatát.

A Magyar Közút közleménye miatt az érintett utakat kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járművek és az autóbuszok vehetik igénybe. A rendőrség és a polgárőrség a hétvégén folyamatosan ellenőrzi és segíti az érintett részeken közlekedőket és a korlátozás betartását.

Ez is érdekelhet: Itt a Magyar Közút figyelmeztetése: lezárják ezeket az utakat az időjárás miatt

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

erdei túrázás

mátra

bükk

magyar közút