Kiadták a figyelmeztetést: ezeken a vidékeken életveszélyes lehet most az erdei túrázás

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: ezeken a vidékeken életveszélyes lehet most az erdei túrázás

Fokozottan veszélyes az erdei túrázás. Az EGERERDŐ Zrt. kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a hétvégén ne túrázzanak a Mátra és Bükk erdeiben!  A közlekedők biztonsága érdekében a következő napokra lezárják a Kékestetőre vezető mellékutakat – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt is.

Az EGERERDŐ Zrt. arra kér mindenkit, hogy saját és családjuk biztonsága érdekében, erdei túrázás helyett ezen a hétvégén inkább maradjanak otthon, ugyanis a folyamatos esőzés teljesen feláztatta a talajt,

Ráadásul az előrejelzések hétvégére még több csapadékot ígérnek, alacsonyabb térszintekben eső, magasabban pedig hó formájában. Emellett viharos szélre is kell számítani, ami tovább növeli a fakidőlések kockázatát.

A Magyar Közút közleménye miatt az érintett utakat kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járművek és az autóbuszok vehetik igénybe. A rendőrség és a polgárőrség a hétvégén folyamatosan ellenőrzi és segíti az érintett részeken közlekedőket és a korlátozás betartását.

Ez is érdekelhet: Itt a Magyar Közút figyelmeztetése: lezárják ezeket az utakat az időjárás miatt

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

erdei túrázás

mátra

bükk

magyar közút