Ennek sok család nem örül majd: újabb szabadstrand válhat fizetőssé a Balatonon

Portfolio   
  Megosztom
Ennek sok család nem örül majd: újabb szabadstrand válhat fizetőssé a Balatonon

A balatoni önkormányzatok megkezdték a felkészülést a strandszezonra. Siófokon arról tárgyal a képviselő-testület, hogy 2024-től - tehát jövő nyártól - fizetős legyen-e a jelenleg ingyenes Újhelyi strand, vagy sem. Balatonalmádiban pedig már a strandjegyárak emeléséről születhet döntés - írta meg a Portfolio.

Ahogy arról a portál beszámolt, a csütörtöki képviselő-testületi ülésre készült előterjesztésből kiderült: elkerülhetetlennek látszik, hogy Balatonalmádiban emelkedjenek a strandbelépők díjai. Az emelést többek között az azzal indokolják, hogy

  • a minimálbér 16, a garantált bérminimum pedig 14 százalékkal emelkedett,
  • a közüzemi díjak majdnem 5-szörösére (382 százalékkal) nőttek,
  • a parkolás továbbra is ingyenes marad a városban.

A javaslat nem csak díjnövekményt tartalmaz, de bizonyos jegy- és bérlettípusok megszüntetését is, illetve csökkentenék többek között azt a korhatárt, amely a felnőttekkel együtt ingyenesen belépő gyerekekre vonatkozik. Tavaly ez 6 év volt, 2023-tól azonban 3 év lehet. Ahogy írják, a tervezet szerint visszaállíthatják ugyanakkor a Budatava strandon a kabinok napi és heti jegyvásárlási lehetőséget, mert a tapasztalatok szerint a szezon elején nem szokták az összes kabint a szezon végéig kibérelni.

Mutatjuk, hogy a Budatava, Wesselényi/Káptalanfüredi strandokon milyen jegy- és bérletárakkal kell számolni idén:

  • A felnőtt belépő (egyedül vagy legfeljebb 3 éves gyerek kíséretében) 1900/2000 forint lehet
  • Délután 4 óra után 1200 forintra nőhet a jegyár.
  • Ugyanennyi lehet a gyerek, diák- és nyugdíjas belépő is.
  • A családi jegy ami 2 felnőttet és ami 2 felnőttet és legfeljebb négy, 14 évnél fiatalabb gyereket jelent 6 ezer forintra emelkedik

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

portfolio

strand

strandjegyek

strandbérletek

balaton

balatoni strandok

jegyárak