Ennek sok család nem örül majd: újabb szabadstrand válhat fizetőssé a Balatonon

Portfolio   
  Megosztom
Ennek sok család nem örül majd: újabb szabadstrand válhat fizetőssé a Balatonon

A balatoni önkormányzatok megkezdték a felkészülést a strandszezonra. Siófokon arról tárgyal a képviselő-testület, hogy 2024-től - tehát jövő nyártól - fizetős legyen-e a jelenleg ingyenes Újhelyi strand, vagy sem. Balatonalmádiban pedig már a strandjegyárak emeléséről születhet döntés - írta meg a Portfolio.

Ahogy arról a portál beszámolt, a csütörtöki képviselő-testületi ülésre készült előterjesztésből kiderült: elkerülhetetlennek látszik, hogy Balatonalmádiban emelkedjenek a strandbelépők díjai. Az emelést többek között az azzal indokolják, hogy

  • a minimálbér 16, a garantált bérminimum pedig 14 százalékkal emelkedett,
  • a közüzemi díjak majdnem 5-szörösére (382 százalékkal) nőttek,
  • a parkolás továbbra is ingyenes marad a városban.

A javaslat nem csak díjnövekményt tartalmaz, de bizonyos jegy- és bérlettípusok megszüntetését is, illetve csökkentenék többek között azt a korhatárt, amely a felnőttekkel együtt ingyenesen belépő gyerekekre vonatkozik. Tavaly ez 6 év volt, 2023-tól azonban 3 év lehet. Ahogy írják, a tervezet szerint visszaállíthatják ugyanakkor a Budatava strandon a kabinok napi és heti jegyvásárlási lehetőséget, mert a tapasztalatok szerint a szezon elején nem szokták az összes kabint a szezon végéig kibérelni.

Mutatjuk, hogy a Budatava, Wesselényi/Káptalanfüredi strandokon milyen jegy- és bérletárakkal kell számolni idén:

  • A felnőtt belépő (egyedül vagy legfeljebb 3 éves gyerek kíséretében) 1900/2000 forint lehet
  • Délután 4 óra után 1200 forintra nőhet a jegyár.
  • Ugyanennyi lehet a gyerek, diák- és nyugdíjas belépő is.
  • A családi jegy ami 2 felnőttet és ami 2 felnőttet és legfeljebb négy, 14 évnél fiatalabb gyereket jelent 6 ezer forintra emelkedik

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

portfolio

strand

strandjegyek

strandbérletek

balaton

balatoni strandok

jegyárak