Még lehet jelentkezni a különleges, vidéki osztálykirándulásokra: mutatjuk, mi az extra bennük

HelloVidék   
  Megosztom
Még lehet jelentkezni a különleges, vidéki osztálykirándulásokra: mutatjuk, mi az extra bennük

A bringás vándortáborok sikerén felbuzdulva idén először háromnapos kerékpáros osztálykirándulásokat is meghirdetett a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ). A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek ne csak buszozzanak az iskolák által szervezett túrák nagy részében, hanem aktívan töltsék el az időt, méghozzá a természetben. A hiánypótló osztálykirándulás érkező és távozó napján különböző színes programokat szerveznek, a köztes napon pedig egy egynapos, igénytől függően 30-60 kilométeres, kerékpártúrán vesznek részt a diákok. A tavaszi turnusokra március 31-ig lehet jelentkezni.

A Maketusz 2018-ban hívta életre a nyári szünetekben megvalósuló a Bringás Vándor programot, amely azóta töretlenül hatalmas népszerűségnek örvend. 2022-ben összesen 13 útvonalon közel ötezer fő vett részt a 7 napos bringás túrákon, melyek ideje alatt a résztvevők a sportot a szórakozással ötvözve látogatják végig az adott terület nevezetességeit, valamint még jobban megismerkednek a régió kincseivel.

A trendszerűen növekvő érdeklődés miatt a szervezők idén úgy döntöttek, hogy a tanév közben is egyedülálló lehetőséget biztosítanak a gyermekek és a pedagógusok számára, és bringás osztálykirándulásokat hirdetnek meg.

Pénzes Erzsébet, az egyesület elnöke arról beszélt, hogy a program célja, hogy a diákok aktívan a természetben töltsék el az osztálykirándulásukat:

A diákok a programon nem a legfelkapottabb helyekre látogatnak el Magyarországon, hanem rejtett kincsek nyomába erednek. Az osztálykirándulások manapság normál esetben arról szólnak, hogy a gyerekek a nap nagy részében egy buszban ülnek, el sem fáradnak. Erre nyújtanak alternatívát a kerékpáros kirándulások

– mondta.

Kérdésre válaszolva elmondta, a háromnapos osztálykirándulás érkező és távozó napján különböző színes kulturális, ismeretterjesztő- vagy sport programokon lehet részt venni, a köztes napon pedig egy egynapos, igénytől függően 30-60 kilométeres, kerékpártúrán vesznek részt a diákok. Útközben lehetőség van látnivalók megtekintésére, programok igénybevételére, fürdésre, pihenésre. Táboraik tudatosan „zöld” táborok, ahol nagy figyelmet fordítanak arra, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomuk.

Palócföldtől a Zemplénig

Telek Hanna, a MAKETUSZ kerékpáros osztálykirándulás projektjének vezetője közölte, országszerte hét helyszínen hirdették meg a hiánypótló programot, az útvonalak a Zemplént, Palócföldet, a Vértest, Festeticsek földjét, az Alpokalja-Fertő-tájt, a Cserehátat és a Velencei-tavak ölelik fel.

Osztálykirándulások mindenhol vannak, az pedig választás kérdése, hogy milyen tartalommal töltjük meg azokat. Mi hiszünk benne, hogy egy jó osztálykirándulásnak szerves részét képezi a mozgás, a kapcsolatrendszerünknek köszönhetően pedig egy olyan programot sikerült életre hívnunk, mely költséghatékony és a legtöbb gyermek családja számára elérhető áron van

– fogalmazott.

Az osztálykirándulások részvételi díja helyszínenként változó, de egyaránt tartalmazza a szállást 2 éjszakára, a teljes ellátást, a kerékpár és sisakhasználatot, a túrakísérőt és a baleset- és felelősségbiztosítást a résztvevők számára. Csoportonként – függetlenül a résztvevők létszámától – 1 táborvezetőnek nem kell részvételi díjat fizetnie. A tavaszi félévben elérhető osztálykirándulásokra a bringasvandor.hu oldalon az osztálykirándulások menüpont alatt lehet jelentkezni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar kerékpáros turisztikai szövetség

maketusz

diákok

gyerekek

kerékpártúra

osztálykirándulás