Nagy az elkeseredés a horgászok között: 43 év után kitiltották őket a népszerű tóról

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy az elkeseredés a horgászok között: 43 év után kitiltották őket a népszerű tóról

Jelenleg már semmilyen horgászati tevékenység nem folytatható a dégi Park-tavon. A horgászat tilalmát az égvilágon semmi sem indokolja - közölte a a Dég Park-tó Horgász Egyesület.

A 43 éve alakult Park-Tó Horgász Egyesület az elmúlt évtizedek alatt folyamatosan biztosította a horgászati lehetőséget a dégi Festetics-kastély területén található Park-tó nagyobbik víztestén - írta a Pecaverzum. Tavaly év végén azonban nem hosszabbított velük szerződést az ingatlant működtető állami cég, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF Nonprofit Kft.), így most horgászati lehetőség nélkül maradtak a környékbeliek. Az egyesület elnöke már minden követ megmozgatott, de segíteni eddig senki sem tudott.

Az, hogy a Dég közösségi életében mindig is nagy szerepet játszó horgászatot, illetve a horgászegyesület működését egy 3 soros e-maillel kívánja megszűntetni egy állami cég, a NÖF Nonprofit Kft., arra nem találunk szavakat. Jelenleg tehát semmilyen horgászati tevékenység nem folytatható a dégi Park-tavon. A horgászat tilalmát az égvilágon semmi sem indokolja. Eddig is békésen megfértek egymás mellet a kirándulok, a szabadtéri sportot űzők, a filmforgatásokban résztvevők és természetesen a horgászok is. Természetesen nem hagyjuk annyiban, hogy egy tollvonással megszűntessenek minket, célunk továbbra is az, hogy a nagy múlttal rendelkező egyesületünk fennmaradjon, és legyen vizünk is, ahol horgászhatunk. És ez a tó csakis a Park-tó lehet

– közölte a a Dég Park-tó Horgász Egyesület.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgászat

dég