Rendkívüli halszörnyet húzott partra: a horgász is megijedt a fogás láttán +Fotó

HelloVidék   
  Megosztom
Rendkívüli halszörnyet húzott partra: a horgász is megijedt a fogás láttán +Fotó

Újabb fantasztikus halat fogott Siket Máté a Ráckevei-Soroksári Duna (RSD) főágából. A vörösesen pigmentált ráckevei pikkelyes közel 25 kilót nyomott. A rekordlista adatlapja szerint a hal hossza 90, míg kerülete 80 centiméter volt a hitelesítéskor, és bojlira csábult el.


 


 

A fiatal pontyhorgász neve tavaly robbant be a köztudatba, amikor elkezdett pontyozni az RSD-n. Elképesztő eredményt ért el: 2022-ben összesen 30 darab rekordlistás, azaz legalább 15 kilós pontyot hitelesített. Ezzel a 13 éve működő online rekordlista legeredményesebb horgásza lett, írja a Pecaverzum.

Az RDHSZ rekordlistájára az elmúlt napokban is kerültek fel új fogások, és ezek közül az egyik, a legnagyobb és egyben legfurcsább kinézetűt Siket Máténak sikerült fotózásra bírnia.

Egy különleges, 24,2 kilogrammos, vörösesen pigmentált ráckevei pikkelyes pontyot sikerült partra emelnie Dömsödön. Ezzel a hallal eddig még nem találkoztunk, de most ő is megkapta a chipet visszaengedés előtt

- számolt be az RDHSZ.

A rekordlista adatlapja szerint a hal hossza 90, míg kerülete 80 centiméter volt a hitelesítéskor, és bojlira csábult el. A fogás pontos ideje: március 9., csütörtök hajnali fél négy. A fárasztás szeles időben fél órát vett igénybe.

Hihetetlen színe volt a halnak, a szeme meg teljesen fekete volt. Amikor megmerítettem, rendesen megijedtem tőle. Megérte jó pár kilométerrel eljönni a stégemtől

- írta a horgász az egyik nyilvános horgászcsoportban.

A Pecaverzum úgy tudja, a Magyar Haltani Társaság (MHTT) is foglalkozik a különleges színű ponttyal, amelynek ránézésre akár koi felmenői is lehetnek. A szakvéleményt néhány nap múlva publikálják.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

ponty

ráckevei-soroksári duna

rsd

siket máté