Rendkívüli halszörnyet húzott partra: a horgász is megijedt a fogás láttán +Fotó

HelloVidék   
  Megosztom
Rendkívüli halszörnyet húzott partra: a horgász is megijedt a fogás láttán +Fotó

Újabb fantasztikus halat fogott Siket Máté a Ráckevei-Soroksári Duna (RSD) főágából. A vörösesen pigmentált ráckevei pikkelyes közel 25 kilót nyomott. A rekordlista adatlapja szerint a hal hossza 90, míg kerülete 80 centiméter volt a hitelesítéskor, és bojlira csábult el.


 


 

A fiatal pontyhorgász neve tavaly robbant be a köztudatba, amikor elkezdett pontyozni az RSD-n. Elképesztő eredményt ért el: 2022-ben összesen 30 darab rekordlistás, azaz legalább 15 kilós pontyot hitelesített. Ezzel a 13 éve működő online rekordlista legeredményesebb horgásza lett, írja a Pecaverzum.

Az RDHSZ rekordlistájára az elmúlt napokban is kerültek fel új fogások, és ezek közül az egyik, a legnagyobb és egyben legfurcsább kinézetűt Siket Máténak sikerült fotózásra bírnia.

Egy különleges, 24,2 kilogrammos, vörösesen pigmentált ráckevei pikkelyes pontyot sikerült partra emelnie Dömsödön. Ezzel a hallal eddig még nem találkoztunk, de most ő is megkapta a chipet visszaengedés előtt

- számolt be az RDHSZ.

A rekordlista adatlapja szerint a hal hossza 90, míg kerülete 80 centiméter volt a hitelesítéskor, és bojlira csábult el. A fogás pontos ideje: március 9., csütörtök hajnali fél négy. A fárasztás szeles időben fél órát vett igénybe.

Hihetetlen színe volt a halnak, a szeme meg teljesen fekete volt. Amikor megmerítettem, rendesen megijedtem tőle. Megérte jó pár kilométerrel eljönni a stégemtől

- írta a horgász az egyik nyilvános horgászcsoportban.

A Pecaverzum úgy tudja, a Magyar Haltani Társaság (MHTT) is foglalkozik a különleges színű ponttyal, amelynek ránézésre akár koi felmenői is lehetnek. A szakvéleményt néhány nap múlva publikálják.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

ponty

ráckevei-soroksári duna

rsd

siket máté