Megjöttek a friss adatok: mutatjuk, milyen a magyar strandok, fürdőhelyek vízminősége

HelloVidék   
  Megosztom
Megjöttek a friss adatok: mutatjuk, milyen a magyar strandok, fürdőhelyek vízminősége

Megérkeztek az első vízminősítések a fürdőszezon kezdetén. A Nemzeti Népegészségügyi Központ Közegészségügyi Laboratóriumi és Módszertani Főosztályának fürdővíz minőségi térképe, amelyek mindegyikének besorolását június 5-i dátummal frissítették.

Ahogy az NNK írja oldalán, a természetes fürdővizek értékelése a 78/2008. (IV. 3.) Kormányrendelet előírásai szerint történik. Az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok a fürdővizeket a fürdési idény megkezdése előtt, majd a szezon ideje alatt havonta mintázzák.

Az éves értékelés a legutolsó négy fürdési idény összesített eredményei alapján, statisztikai módszerrel állapítható meg, és ez alapján a fürdővizek „kiváló”, „jó”, „tűrhető” vagy „kifogásolt” minősítést kaphatnak. Amennyiben nincs kellő számú minta (pl. mert a fürdőhely újonnan létesült, vagy elmaradtak mintavételek), a fürdővíz a térképen "nem minősíthető" megjegyzéssel szerepel.

A térkép alapján a legutóbb vett minták alapján ezek a friss adatok:

  • kiváló minősítést kapott az Agárdi Park Strand Kemping, a Velence Korzó strandja, a velencei Tóbíró közi strand és a velencei Északi strand,
  • jó minősítést a Napsugár strand, a Sirály strand, a Pisztráng utcai strand, velencefürdői Tóparty Rendezvénystrand és a Keleti strand, a Velence Resort Spa strandja, a velencei Drótszamár strand
  • tűrhető besorolásban van a Tópart utcai strand, és a gárdonyi Tini strand,
  • pirossal jelölt, teház kifogásolt a makói Maros Kalandpart, a tiszakécskei Tisza-parti strand, a soltvadkerti Vadkerti tófürdő.
Forrás: NNK
Forrás: NNK

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nemzeti népegészségügyi központ közegészségügyi laboratóriumi és módszertani főosztálya

fürdővíz minőség