Bakancslistás kultprogramok: bábművészeti világtalálkozóval és Egerszeg Feszttel is csalogatnak

MTI   
  Megosztom
Bakancslistás kultprogramok: bábművészeti világtalálkozóval és Egerszeg Feszttel is csalogatnak

Kortárs művészeti fesztivállal kezdődik meg vasárnap a Kvártélyház 17. évada Zalaegerszegen, ahol június 16-tól a Bábművészeti Világtalálkozó, valamint az Egerszeg Feszt programjaira is várják az érdeklődőket.


 

A programokat beharangozó keddi zalaegerszegi sajtótájékoztatón elhangzott: a város számára nagy lehetőséget jelent, hogy a Griff Bábszínház kiemelt résztvevője a világtalálkozónak, az Egerszeg Fesztet ugyanis a bábművészeti programsorozathoz kapcsolódva tudják megrendezni.

Szűcs István, a Griff Bábszínház igazgatója kiemelte: a Bábművészeti Világtalálkozó részeként félszáz báb- és utcaszínházi eseményt szerveznek Zalaegerszegen.

A részletekről elmondta: a fesztivált június 16-án óriásbábos felvonulással nyitják meg. Három napon át többek között artistaprodukciókkal, vásári kesztyűs bábjátékokkal és interaktív gyermekműsorokkal várják a látogatókat. A programkavalkádra többek közt Argentínából, az Egyesült Államokból és Franciaországból érkeznek majd fellépők.

Az Egerszeg Feszt programjai között lesz filmvetítés, felnőtt táncház és a város védett értékeiről szóló előadás. A Kertvárosba és Landorhegyre kéklámpás felvonulás indul, a Széchenyi téren kiépített nagyszínpadon pedig a Készenléti Rendőrség Zenekara ad koncertet. A programsorozatot június 18-án utcaszínházi programokkal zárják.

Tompa Gábor, a Kvártélyház ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a kvártélyházi színházi előadássorozatot nyitó művészeti fesztiválon vasárnap a Közel a jóhoz című verses-zenés műsort láthatja a közönség, hétfőn Csík György díszlet- és jelmeztervező munkáiból nyílik kiállítás, majd a Kvártélyházi improvizációk és más variációk című összeállításra invitálják a közönséget. A sorozat irodalmi és zenei estekkel folytatódik, június 15-én a Kőszegi Várszínház művésze, Káldi Artúr érkezik a Szénakutyák című monodrámával Zalaegerszegre.

Júliusban a Meseautó és a Pál utcai fiúk című népszerű darabokat láthatják az érdeklődők. A nyári színházi évadra premierrel is készülnek: Az ÁJLÁVJÚ! (Te édes, de jó vagy, légy más!) című musical-revüt július 29-én mutatják be.

A rendezvénysorozatot augusztus végén a Zalai Táncegyüttes műsorával zárják.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyár

nyári színház

programajánló

zalaegerszeg