Ilyen különleges kapást! Élete halát foghatta ki a mázlista magyar pecás + Fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen különleges kapást! Élete halát foghatta ki a mázlista magyar pecás + Fotók

Nem semmi hírről számolt be a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a Facebook-oldalán: egy horgász ugyanis egy nagyon ritka halat fogott ki a Dunából.

A Farkas Csaba nevű horgásznak úgynevezett pergető módszerrel sikerült kifognia a folyóból egy dunai galócát (Hucho hucho).

A dunai galóca korábban csak a Duna felső és középső szakaszának vízgyűjtő területén, különösen magában a Dunában és mellékfolyóiban élt, de napjainkban a Rajnába és a Rhône vizébe is betelepítették

- írta róla a horgászegyesület a Facebookon.

Magyarországon a Duna és a Tisza felső szakaszán és a Dráva-Mura vízrendszerében fordul elő, de nagy állományai itt sincsenek. Fokozottan védett halfaj, a természetvédelmi értéke 100 000 Ft.

A ritka halat kifogó horgász először harcsára gyanakodott, de nagyon megörült, amikor meglátta a dunai galócát. A férfi úgy véli, hogy ekkora szerencséje a Dunán a következő ötven évében már nem lehet.

Ezúttal is köszönöm a Dunának, hogy szerintem életem halát tarthattam

- fogalmazott a horgász.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgász

duna

különleges

természetvédelem