Hoppá, itt nem akármi készülődik! Mutatjuk, hamarosan mivel rukkolt elő Debrecen

MTI   
  Megosztom
Hoppá, itt nem akármi készülődik! Mutatjuk, hamarosan mivel rukkolt elő Debrecen

Június 12. és 16. között rendezik meg a 95. Debreceni Ünnepi Könyvhetet és 23. Gyermekkönyvnapokat a Méliusz Juhász Péter Könyvtár szervezésében. A rendezvény új programelemekkel bővül és új arculattal várja az érdeklődőket - ismertették a szervezők az eseményt csütörtökön sajtótájékoztatón.


 

A magyar könyves szakma és a magyar kulturális élet talán legrégebbi folyamatosan megrendezendő eseménye a könyvhét, amely nagy hagyománnyal bír országszerte és a hajdúsági vármegyeszékhelyen is

- hangsúlyozta Puskás István, Debrecen kultúráért felelős alpolgármestere.

Kiemelte, hogy a rendezvény új kurátorának köszönhetően új lendületet vesz az idei évtől az esemény, a programok tükrözik Debrecen ambícióit, nemcsak a város kulturális életében, hanem közép-európai újrapozicionálásában is.

Meggyőződésünk, hogy a város kapcsolatainak építésében az irodalomnak, a könyvnek kulcsszerepe van, így még fontosabb szereplővé lép elő a Könyvhét ettől az évtől

- mondta Puskás István.

Korpa Tamás költő, a Debreceni Ünnepi Könyvhét kurátora a rendezvénnyel kapcsolatban kiemelte, hogy a négy nap alatt a Csapó utcai sétáló övezetben 18 könyves faház épül, és 48 program várja majd az érdeklődőket, ezeknek a fele pedig a gyermekeknek szól. A kísérő programok közül kiemelte a legkisebbeknek szóló ringató és kerekítő foglalkozásokat, valamint a kicsivel nagyobbakat érintő zsubattázást, amelyet a műfaj megteremtője, Nyulász Péter vezet.

A gyerekeknek szóló programok és a könyvbemutatók mellett lesznek városi séták és koncertek is - tette hozzá.

Korpa Tamás szólt arról is, hogy a rendezvény arculata megújult, logót és mottót kapott, amely idén "Nyitott kapuk, nyitott könyvek" lett. Ennek jegyében a város nyit más települések felé, így jelennek meg Marosvásárhely írói is a cívisvárosban, például Láng Zsolt vagy Markó Béla.

A könyvhét díszvendége Vida Gábor Déry- és Kemény Zsigmond-díjas író lesz, akivel a június 13-i hivatalos megnyitón és az utána következő pódiumbeszélgetésen lehet találkozni.

Eső esetén a sétálóövezet melletti bevásárlóközpontba várják az érdeklődőket. A programok ingyenesek, de a Jókai Mór, Szabó Magda és Térey János nevéhez köthető sétákra regisztrálni kell - tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

könyvhét

debrecen

program

programajánló