Újra a horgászoké a népszerű pecahely: kiderült az is, mennyi lesz a napijegy

HelloVidék   
  Megosztom
Újra a horgászoké a népszerű pecahely: kiderült az is, mennyi lesz a napijegy

 A Magyar Országos Horgász Szövetség - korábbi ígéretét betartva - 2024. július 6-án (szombaton) 06:00 órától újra megnyitja a horgászati lehetőséget a közkedvelt Határréti-víztározón. Nem emelkednek a napijegyek árai sem - írták közleményükben.


 

Ahogy a közleményükben olvasható: a Határréti-víztározó halgazdálkodási hasznosítását a Magyar Országos Horgász Szövetség (a továbbiakban: MOHOSZ) 2024. január 1. napjától - egy 2024. tavaszára tervezett beruházásra tekintettel - kényszerűen felfüggesztette. Az azóta eltelt időszakban több önkormányzati és társadalmi egyeztetés történt, melyekről a médiumok is részletesen beszámoltak. Végül 2024. július 4-én a MOHOSZ hivatalos értesítést kapott a beruházással érintett, előszerződést aláíró önkormányzattól arról, hogy a korábban tervezett építési munkák megkezdése a 2024. évben már nem várható.

Ezt követően a MOHOSZ Elnöksége a szükséges döntéseket haladéktalanul meghozta és a kialakult helyzethez alkalmazkodva megteremtette a területi jegyvásárlás és a horgászat feltételeit, miután már korábban elvégezte a vízpart kaszálását is. A Határréti-víztározón a korábbi évekhez hasonlóan a 2024. évben kizárólag napijegyes horgászatra lesz lehetőség, a vízterület MOHOSZ honlapján is közzétett helyi horgászrendben rögzített nyitvatartási idején belül.

- írták, majd hozzátteték:

Mivel a korábban megszokott gátőrház nem üzemel, így a napijegy váltása elsődlegesen online módon, a horgászszövetségi szakrendszeren keresztül lehetséges a horgász profiljába belépve, vagy az értékesítési pontok valamelyikén. A legközelebbi értékesítési pont Pilisvörösváron, a helyi horgászboltban található.

További jó hír, hogy halelviteli szabályok nem változtak, a napjegy árában (felnőtt, halelvitelre jogosító területi jegy esetében ez 5000 Ft) változás szintén nem történt.

A MOHOSZ továbbra is elkötelezett a sporthorgászat feltételeinek széles körű biztosításában és ha a horgászok is bizonyítják elköteleződésüket a "Pilis gyöngyszeme" iránt, akkor kész a további telepítésekre, szolgáltatásfejlesztésekre is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

víztározó

horgász

pecázás