Vonattal utazol a hosszú hétvégén? Figyelj, nem mindenhol lesz mentesítő járat!

HelloVidék   
  Megosztom
Vonattal utazol a hosszú hétvégén? Figyelj, nem mindenhol lesz mentesítő járat!

Megnövelt kapacitással indít vonatokat a MÁV a hosszúhétvégén, de érdemes elővételben megvenni a vasúti jegyet

Mindenszentekhez, halottak napjához, a munkaszünethez és az őszi iskolai szünet végéhez igazodva változik a vonatközlekedés rendje - írja sajtóközleményében a MÁV.

  • október 31-én (szerda) - pénteki
  • november 1-én (csütörtök) – szombati
  • november 2-án (péntek) – ünnepnapi
  • november 3-án (szombat) – ünnepnapi
  • november 4-én (vasárnap) – vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Négy nap alatt ötszázezer utasra számít a vasúttársaság. A napi 150 csúcsidőn kívüli, kevésbé kihasznált járatra válthatnak jegyet húsz százalékos kedvezménnyel az utazni vágyók, amennyiben legalább száz kilométer távolságra online vásárolt e-vonatjeggyel veszik igénybe.

A MÁV-Start a hosszú hétvégén a személy-, sebes- és gyorsvonatokon kívül, több mint 200 InterCity-t indít, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján hiába a megnövelt kapacitás, ezek a vonatok is gyorsan megtelhetnek, érdemes utazás előtt legalább egy nappal megvenni a menet- és helyjegyeket.

A legnagyobb utasforgalomra a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Szolnok–Debrecen–Záhony és Budapest–Cegléd–Szeged vonalakon számít a vasúttársaság.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mav

utazás

vonat

hosszúhétvége

mindenszentek