Vonattal utazol a hosszú hétvégén? Figyelj, nem mindenhol lesz mentesítő járat!

HelloVidék   
  Megosztom
Vonattal utazol a hosszú hétvégén? Figyelj, nem mindenhol lesz mentesítő járat!

Megnövelt kapacitással indít vonatokat a MÁV a hosszúhétvégén, de érdemes elővételben megvenni a vasúti jegyet

Mindenszentekhez, halottak napjához, a munkaszünethez és az őszi iskolai szünet végéhez igazodva változik a vonatközlekedés rendje - írja sajtóközleményében a MÁV.

  • október 31-én (szerda) - pénteki
  • november 1-én (csütörtök) – szombati
  • november 2-án (péntek) – ünnepnapi
  • november 3-án (szombat) – ünnepnapi
  • november 4-én (vasárnap) – vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Négy nap alatt ötszázezer utasra számít a vasúttársaság. A napi 150 csúcsidőn kívüli, kevésbé kihasznált járatra válthatnak jegyet húsz százalékos kedvezménnyel az utazni vágyók, amennyiben legalább száz kilométer távolságra online vásárolt e-vonatjeggyel veszik igénybe.

A MÁV-Start a hosszú hétvégén a személy-, sebes- és gyorsvonatokon kívül, több mint 200 InterCity-t indít, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján hiába a megnövelt kapacitás, ezek a vonatok is gyorsan megtelhetnek, érdemes utazás előtt legalább egy nappal megvenni a menet- és helyjegyeket.

A legnagyobb utasforgalomra a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Szolnok–Debrecen–Záhony és Budapest–Cegléd–Szeged vonalakon számít a vasúttársaság.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mav

utazás

vonat

hosszúhétvége

mindenszentek