Bajban vannak a magyar szállodák: tízezer munkavállaló hiányzik

24.hu   
  Megosztom
Bajban vannak a magyar szállodák: tízezer munkavállaló hiányzik

Erős volt az ősz a szállásadóknak, úgy tűnik, még a tavalyi rekordforgalmat is felül fogják múlni az idén, ugyanakkor komoly probléma a munkaerőhiány, mintegy tízezer betöltetlen álláshely van a szektorban.

Erős volt az ősz a szállásadóknak, úgy tűnik, még a tavalyi rekordforgalmat is felül fogják múlni az idén, ugyanakkor komoly probléma a munkaerőhiány, mintegy tizezer betöltetlen álláshely van a szektorban, mondta el a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSzÉSz) alelnöke, Flesch Tamás a 24.hu-nak.

Erre a szektorra is jellemző, hogy a munkavállalók „diktálnak”, a munkaadók pedig próbálnak úgy egyensúlyozni, hogy működni tudjanak.

Flesch Tamás szerint előremutató, hogy a cégek képzéssel és karrierlehetőség felajánlásával igyekeznek magukhoz vonzani az embereket, egyelőre csak a magasabb fizetési kategóriákban, vagyis a középvezetői, vezetői körben vannak sikerek ezen a téren.

A vendéglátós szakma jobban áll áfa szempontból, hiszen ott már az öt százalékos az általános kulcs. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke, Kovács László elmondta, az áfacsökkentést fejlesztésekre és béremelésekre fordították.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szállodaipar

vendéglátó

hellovidek

gazdaság

szálloda

hotel

utazás

turizmus

munkaerőhiány