Bajban vannak a magyar szállodák: tízezer munkavállaló hiányzik

24.hu   
  Megosztom
Bajban vannak a magyar szállodák: tízezer munkavállaló hiányzik

Erős volt az ősz a szállásadóknak, úgy tűnik, még a tavalyi rekordforgalmat is felül fogják múlni az idén, ugyanakkor komoly probléma a munkaerőhiány, mintegy tízezer betöltetlen álláshely van a szektorban.

Erős volt az ősz a szállásadóknak, úgy tűnik, még a tavalyi rekordforgalmat is felül fogják múlni az idén, ugyanakkor komoly probléma a munkaerőhiány, mintegy tizezer betöltetlen álláshely van a szektorban, mondta el a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSzÉSz) alelnöke, Flesch Tamás a 24.hu-nak.

Erre a szektorra is jellemző, hogy a munkavállalók „diktálnak”, a munkaadók pedig próbálnak úgy egyensúlyozni, hogy működni tudjanak.

Flesch Tamás szerint előremutató, hogy a cégek képzéssel és karrierlehetőség felajánlásával igyekeznek magukhoz vonzani az embereket, egyelőre csak a magasabb fizetési kategóriákban, vagyis a középvezetői, vezetői körben vannak sikerek ezen a téren.

A vendéglátós szakma jobban áll áfa szempontból, hiszen ott már az öt százalékos az általános kulcs. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke, Kovács László elmondta, az áfacsökkentést fejlesztésekre és béremelésekre fordították.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szállodaipar

vendéglátó

hellovidek

gazdaság

szálloda

hotel

utazás

turizmus

munkaerőhiány