Bajban vannak a magyar szállodák: tízezer munkavállaló hiányzik

24.hu   
  Megosztom
Bajban vannak a magyar szállodák: tízezer munkavállaló hiányzik

Erős volt az ősz a szállásadóknak, úgy tűnik, még a tavalyi rekordforgalmat is felül fogják múlni az idén, ugyanakkor komoly probléma a munkaerőhiány, mintegy tízezer betöltetlen álláshely van a szektorban.

Erős volt az ősz a szállásadóknak, úgy tűnik, még a tavalyi rekordforgalmat is felül fogják múlni az idén, ugyanakkor komoly probléma a munkaerőhiány, mintegy tizezer betöltetlen álláshely van a szektorban, mondta el a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSzÉSz) alelnöke, Flesch Tamás a 24.hu-nak.

Erre a szektorra is jellemző, hogy a munkavállalók „diktálnak”, a munkaadók pedig próbálnak úgy egyensúlyozni, hogy működni tudjanak.

Flesch Tamás szerint előremutató, hogy a cégek képzéssel és karrierlehetőség felajánlásával igyekeznek magukhoz vonzani az embereket, egyelőre csak a magasabb fizetési kategóriákban, vagyis a középvezetői, vezetői körben vannak sikerek ezen a téren.

A vendéglátós szakma jobban áll áfa szempontból, hiszen ott már az öt százalékos az általános kulcs. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke, Kovács László elmondta, az áfacsökkentést fejlesztésekre és béremelésekre fordították.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szállodaipar

vendéglátó

hellovidek

gazdaság

szálloda

hotel

utazás

turizmus

munkaerőhiány