Életveszélyes trükk: sorra csapolják le az autókat benzintolvajok a magyar kisvárosban

HelloVidék   
  Megosztom
Életveszélyes trükk: sorra csapolják le az autókat benzintolvajok a magyar kisvárosban

Veszélyes és nagy járulékos kárt okozó bűncselekménytípus ütötte fel a fejét az elmúlt hetekben Makón. Legalább féltucatnyi esetben fordult már elő, hogy az egyik nagyüzem parkolójában megfúrtak autókat azért, hogy a tartályhoz hozzáférjenek, és a benzint kiszívják belőle. Az ügyben a rendőrség már nyomoz - írja a delmagyar.hu.

A portál figyelmét a makói Karácsonyi György hívta fel a figyelmet, aki közlekedési anomáliákkal kapcsolatos Facebook oldalt működtet. Bár az oldal kezelője nem, de számos ismerőse áldozatul esett a különös benzinlopásnak.

Az eddigi információk szerint legalább féltucatnyi autótulajdonost károsítottak meg, valamennyien a munkaidejük alatt várakoztak a járművükkel a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. gumigyár mögötti területen.

Karácsonyi György a honlapnak elárulta, hogy a lopás ezen fajtája rendkívül kockázatos, mivel a károsultak a lopás jeleit nem veszik észre és fokozott tűz- és balesetveszélynek kiszolgáltatva szivárgó üzemanyagtartállyal lódulnak neki a hazáig vezető útnak. A benzin meglovasítása mellett az üzemanyag értékének sokszorosa lehet a kár: akár több tízezer forint is lehet a jármű javítási költsége.

Mindenesetre érdekes, hogy az esetet követően felbukkant egy hirdetés a szomszédos megyeszékhelyen álló kórház parkolójában, miszerint 300 forintos literáron juthatunk hozzá a hirdető által üzemanyagoz.

Furcsa, hogy valakinek kereskedelmi mennyiségű üzemanyagja van, amit a benzinkúti ár alatt árul. Ha az üzemanyag származását nem nézzük, tudomásom szerint már ez is kimeríti a jövedékiadó-csalást

– jegyezte meg Karácsonyi György.

Az üggyel kapcsolatban az illetékes rendőrkapitányságon dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

benzin

lopás

tolvaj

rendőrség

bűncselekmény