Csúnyán betett az alacsony vízállás az új magyar Duna-híd építésének

HelloVidék   
  Megosztom
Csúnyán betett az alacsony vízállás az új magyar Duna-híd építésének

Ismét érkezhetnek hídelemek az új komáromi Duna-hídhoz – tette közzé a híd látogatóközpontja a Facebook-oldalán. A folyó alacsony vízállása miatt hetekig nem lehetett Csepelről a helyszínre szállítani az elemeket.

Tavaly októberben kezdődött meg az új Duna-híd építése Magyarország és Szlovákia között, a 91,19 millió eurós (közel 30 milliárd forint) beruházás 85 százaléka uniós forrásból valósul meg. A folyami átkelő elsősorban a teherforgalmat vezetheti majd át, de gyalogos és kerékpáros forgalmat is engedélyeznek rajta, illetve díszkivilágítást is kap.

Az első elemek beillesztése után ősszel a Duna vízállása miatt hetekig szünetelt a további részek szállítása. Ezeket ugyanis vízi úton szállítják a helyszínre Csepelről – olvasható az új Duna-híd látogatóközpontjának Facebook-oldalán. Az építők október végén közölték, hogy újra szállítanak az uszályok a megfelelő vízállás elérése után.

A bejegyzés szerint a szlovák oldalon nyolc hídelemet már összehegesztettek, közben folyamatosan épülnek a pilonok is. A hídelemek gyártása egyébként nem Magyarországon történik, csak összeszerelik őket Csepelen lengyel, cseh és szlovák részelemekből.

A létesítménytől azt remélik, hogy segíti majd a környék fejlődését. A jelenlegi belvárosi átkelő ugyanis olyan leromlott állapotban van, hogy 20 tonnás korlátozást kellett bevezetni, vagyis annál nagyobb szerelvények nem kelhetnek át rajta. Emiatt sokaknak Vámosszabadi vagy Esztergom felé kellett kerülni, most azt remélik, hogy megoldódik ez a probléma, illetve tehermentesíti a régi hidat az új átkelő.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

duna

híd

komárom

építkezés

beruházás

szlovákia

közlekedés

infrastruktúra