Különvonatokat indít a MÁV: mutatjuk az ünnepi útvonalakat

HelloVidék   
  Megosztom
Különvonatokat indít a MÁV: mutatjuk az ünnepi útvonalakat

A MÁV-START az adventi időszak alatt 16 külföldi célállomást ajánl utasainak korszerű és kényelmes nappali EuroCity, illetve railjet, valamint az éjszakai EuroNight vonatokkal. Az adventi utazási kínálat között megtalálható Bécs, Graz, München, Salzburg, Linz, Drezda, Berlin, Varsó, Krakkó, Prága, Pozsony, Ljubljana, Zágráb, Nagyszeben, Temesvár és Brassó.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a MÁV-START közleményt adott ki: idén is elindítja különvonatát Pécsről Zágrábba, Európa egyik legszebb adventi vásárába. A vonat december 8-án 7:09 órakor indul a pécsi vasútállomásról, útközben Szentlőrincen, Szigetváron, Barcson és Gyékényesen áll meg. A zágrábi főpályaudvarról ugyanezen a napon, 18:40-kor indul vissza a baranyai megyeszékhelyre. A vonatra a felnőtteknek 28, a 14 éven aluli gyerekeknek 19 euróba (6104 forint) kerül a – helybiztosítást is magában foglaló – oda-vissza utazásra szóló jegy.

A különvonatról, valamint Zágráb látnivalóiról és változatos programjairól bővebben itt olvashatnak az érdeklődők.

A vonatokon menetrendváltástól már komfortosan, kényelmesen utazhatnak a felújított CAF gyártmányú kocsikban is.

Az első három adventi szombaton az Advent gyorsvonat is közlekedik, amely kirándulójeggyel és díjmentes helyjeggyel vehető igénybe. Ez a vonat a Keleti pályaudvarról 7:53-kor indul, a bécsi főpályaudvarról 18:04-kor jön vissza. December 9-től a Transilvania EuroCity-nek köszönhetően Szolnokról, és Püspökladányból egy újabb közvetlen vonat is közlekedik az osztrák fővárosba.

Budapestről Berlinbe a közvetlen, nappali EuroCity mellett december 9-től pedig újra biztosítják az átszállás nélküli, éjszakai összeköttetést is. Erre az éjszakai vonatra – ahogy a Budapestről Münchenbe közlekedő Kálmán Imre EuroNight-ra is – a kényelmes és biztonságos alvást biztosító fekvőhelyes és hálókocsira is kínálnak SparNight menetjegyeket.

Münchenbe és Salzburgba két óránként indulnak a railjet-ek Budapestről, illetve egyes dunántúli nagyvárosokból, például Tatabányáról és Győrből. Az átszállás nélküli utazás és a korszerű vonatoknak köszönhetően Salzburg vonzó célpont egy családi adventi kiránduláshoz.

A magyar és a lengyel fővárost minden nap két pár közvetlen vonat köti össze: az egyik nappal, a másik éjszaka közlekedik. A nappali EuroCityn étkezőkocsival, az éjjeli EuroNighton pedig háló- és fekvőhelyes kocsikkal várják a Lengyelországba utazókat. Krakkóba nemcsak az eddig ismert éjszakai vonattal, hanem december 9-től közvetlen nappali járattal is utazhatnak átszállás nélkül a Báthory néven közlekedő Varsovia EuroCity közvetlen kocsijaiban.

Brassóba két útirányon juthatnak el átszállás nélkül Budapestről. A Szolnok–Békéscsaba–Arad–Nagyszeben, valamint a Szolnok–Püspökladány–Kolozsvár–Csíkszereda útvonalon is közlekednek közvetlen vonatok a nappali és az éjszakai órákban. Budapestről Temesvárra a legideálisabb eljutást a Traianus és a Körös InterCity vonatok jelentik, melyek egyike reggel, a másik pedig délután indul a Keleti pályaudvarról Szolnokon, Mezőtúron és Békéscsabán át.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

máv

advent

vonat

ünnep