December 1-től már megveheted a jövő évi autópálya matricát

MTI   
  Megosztom
December 1-től már megveheted a jövő évi autópálya matricát

December 1-től megvásárolhatóak a 2019-es évre a hazai megyei és éves országos autópálya matricák, a 2018-es évhez képest változatlan áron.

A hazai díjköteles útszakaszokat kizárólag érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet igénybe venni, ezért a D1 (motorkerékpár, személyautó), D2 (kishaszongépjármű, lakóautó, mikrobusz), B2 (busz), és az U (D2 és B2 kategóriák vontatmányai) járműkategóriák esetében a felhajtás előtt gondoskodni kell a matrica beszerzéséről.

Az elővásárlás interneten keresztül, online bankkártyával vagy átutalással, SMS-ben, mobil applikációk segítségével valamint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél is megoldható.

Az elővásárlás előnye, hogy a matricák ajándékba is adhatók, illetve céges felhasználók esetén még a 2018-as évre elszámolhatóak költségként.

Fontos tudnivaló, hogy az elővásárolt matricák érvényességének kezdete 2019. január 1., nem pedig a vásárlás napja vagy egyéb más nap, így ezek a jogosultságok idén még nem használhatóak. Az érvényesség vége 2020. január 31., így összesen 13 hónap érvényességi idővel számolhatnak az elővásárló autósok.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

autópálya

autópályadíj

autópálya matrica

matrica

út