A legolcsóbbtól a legdrágábbig: meglepő adatok az autóvásárlási szokásainkról

HelloVidék   
  Megosztom
A legolcsóbbtól a legdrágábbig: meglepő adatok az autóvásárlási szokásainkról

Egyre jelentősebb méretű a hazai autópiac. Nő az új autók forgalomba helyezése, a használtak tulajdonosváltása és éves szinten még az import is.

Az idei év első háromnegyedében 104 617 személyautó fogyott újonnan, ez 26,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Nőtt a használtautó-import is (4 százalékkal), így a háromnegyedév végéig 120 005 külföldről érkezett autó kapott rendszámot. A legnagyobb „autópiac” azonban még mindig a hazai használtaké. Szeptember végéig az előző évinél 13,7 százalékkal több, 573 722 használt autó cserélt hazánkban gazdát – tájékoztatta a HelloVidéket a Hasznaltauto.hu.

Naponta átlagosan közel 5 millió keresést indítanak, s átlagosan 16 perc 16 másodpercet töltenek az oldalon.

- mutat rá Popovics Dóra, a Használtautó.hu oldalt üzemeltető üzleti intelligencia szakértője.

Kiolvasható az is, hogy a legtöbb vásárló 2 millió forintig keres használt autót. Jó hír, hogy ezt a kínálat is kiszolgálja, a hirdetési átlagárak épp 2 millió forint alattiak, de a szélsőértékek persze igen jelentős szórást mutatnak. Normál állapotú, érvényes műszakival rendelkező, tehát üzemképes autót már 50 ezer forinttól találhatunk a portálon több mint 100 ezer személyautó hirdetését tartalmazó rendszerében, míg a 3 legdrágább modell (Ferrari LaFerrari, Bugatti Chrion, McLaren P1) már 1 milliárd forint feletti vételárral kelleti magát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

autó

vétel

eladás

autópiac

hellovidék

használtautó