Imádják az utasok a MÁV kísérleti jellegű szolgáltatását: Te utaztál már vele?

HelloVidék   
  Megosztom
Imádják az utasok a MÁV kísérleti jellegű szolgáltatását: Te utaztál már vele?

Szeptember végi indulása óta egyre népszerűbb a MÁV-START új szolgáltatása, a TELEVONAT. A járatnak köszönhetően a vasárnapi délutáni csúcsidőszakban a Nyíregyháza–Debrecen–Budapest viszonylaton közel 27%-kal nőtt az utasforgalom 2017 hasonló időszakához képest.

A MÁV-START szeptember 30-án indult (egyelőre kísérleti jellegű) új távolsági szolgáltatása egyre népszerűbb. A Nyíregyházáról Debrecenen át a fővárosba induló járat a vasárnap délutáni csúcsidőszakban az utasok széles körének nyújt vonzó, olcsó, gyors, de legfőképpen biztonságos alternatívát a belföldi távolsági forgalomban.

A TELEVONAT az elmúlt közel két hónapban számos alkalommal 90% feletti kihasználtsággal közlekedett.

A november 4-i hosszú hétvégén – az utazási igényekhez igazodva – a szokásos kettő helyett három egység modern FLIRT motorvonatból állt a szerelvény, közel 600-an utaztak vele, vagyis a garantált ülőhelyek mindegyike elkelt, a kihasználtság 100%-os volt.

Már a december 9-i menetrendváltást követő időszakban közlekedő járatokra, így a TELEVONAT-ra is lehet elővételben jegyet váltani, akár a MÁV-csoport honlapján, akár a Vonatinfó alkalmazás segítségével. A vasúttársaság az elővételi adatokat folyamatosan nyomon követi, és igény esetén egy további egységgel, közel 600 főre bővíti a TELEVONAT kapacitását.

A 17:08-kor induló TELEVONAT Nyíregyházától Budapest-Nyugati pályaudvarig csak három helyen, Debrecenben (17:38-kor), Kőbánya-Kispesten (20:10-kor) és Zugló vasútállomáson (20:18-kor) áll meg, a Nyugatiba 20:27-kor érkezik. A különleges mentesítő járat kizárólag speciális, úgynevezett TELEVONAT-jeggyel vehető igénybe, melynek ára rendkívül kedvező: Nyíregyházáról 2490, Debrecenből 2210 forintba kerül. De még olcsóbb, ha az utas az önkiszolgáló csatornák valamelyikén keresztül váltja meg a jegyét, jegyautomatás vásárlásnál ugyanis csak 2366, illetve 2100 forintot, az e-vonatjegyért (akár a mavcsoport.hu-n, akár a Vonatinfóból vásárolva) pedig mindössze 2241, illetve 1989 forintot kell fizetni.

A másodosztályú járműveken az ülőhely garantált, mivel az adott TELEVONAT-járatra a rendelkezésre álló mintegy 400 (vagy elővételi igénytől függően közel 600) ülésnél több menetjegyet nem értékesít a vasúttársaság. Az ülőhelyeket az utasok érkezési sorrendben, a jegyeken feltüntetett egységben foglalhatják el. A járaton kutya (kivéve segítő- és rendőrségi kutya), valamint kerékpár nem szállítható.

A TELEVONAT a svájci Stadler Rail által gyártott FLIRT motorvonatokkal közlekedik. A FLIRT-ök a kor követelményeinek megfelelően korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, alacsonypadlós, kerekesszékek és babakocsik fogadására is alkalmas utasterekkel, mozgáskorlátozottak által is könnyen használható mosdóval, WIFI-vel rendelkeznek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

máv

vonat

utazás

vasút

flirt