Bővülnek a lehetőségek: ezekbe a városokba repülhetünk majd jövőre Debrecenből

MTI   
  Megosztom
Bővülnek a lehetőségek: ezekbe a városokba repülhetünk majd jövőre Debrecenből

Az utasok számának jelentős növekedésére számít 2019-ben a Wizz Air a debreceni repülőtéren - mondta a légitársaság alapító-vezérigazgatója, a Wizz Air második bázisgépének érkezése kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Váradi József emlékeztetett: a Wizz Air 2012 óta indít járatokat Debrecenből, 2015-től pedig a város légikikötőjét bázisreptérként használják. Eddig egy gépük állomásozott állandóan a repülőtéren, pénteken pedig a második is megérkezett.

Debrecenből 2018-ban 353 ezer utas vette igénybe szolgáltatásaikat, a második bázisgép üzembe állításától az utasszám jelentős növekedését várják. A második bázisgép üzembe állítása a vezérigazgató szerint alapot jelent a további útvonalfejlesztésekhez is.

A napokban négy új járatot is indít Debrecenből a légitársaság. December 15-től hetente háromszor közlekedik repülő Dortmund és Debrecen között, december 16-tól az angliai Sheffield Doncasterbe és a svájci Bázelbe, december 17-től pedig már Barcelonába is el lehet jutni heti két alkalommal a városból - közölte Váradi József.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere történelmi pillanatnak nevezte a Wizz Air járatbővítését. Kiemelte: most először fordul elő, hogy egy nap három menetrend szerinti járat is érkezik majd a légikikötőbe. Hangsúlyozta: az utasok és a légitársaságok elvárásait figyelembe véve 2019-ben fejlesztéseket terveznek a reptéren, amelynek egyre komolyabb hatása van a város és a régió turizmusára. Példaként említette, hogy másfél éve közlekednek gépek Debrecenből Tel Avivba, az idei év első kilenc hónapjának adatai szerint pedig részben ennek köszönhetően húsz százalékkal nőtt a külföldi vendégéjszakák száma Debrecenben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

wizz air

debrecen

repülőtér

repülés