Jövőre is lehet pályázni: 50 milliárdot különítenek el külterületi közutak korszerűsítésére

MTI   
  Megosztom
Jövőre is lehet pályázni: 50 milliárdot különítenek el külterületi közutak korszerűsítésére

Az idén mintegy 46 milliárd forint pályázati alap állt az önkormányzatok rendelkezésére külterületi közutak javítására - mondta Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerdán Kondoroson.

A lehetőséggel csaknem ezer település élt, s a támogatás segítségével mintegy ezer kilométer utat korszerűsítenek. A támogatás segítségével egyszerre javítják a külterületeken lakók életminőségét és segítik a földhasználók, gazdálkodók munkagépeinek a közlekedését - tette hozzá az államtitkár. Ribánszki Péter, Kondoros polgármestere azt hangsúlyozta a helyi 2,4 kilométer hosszú útszakasz átadása előtt, hogy az önkormányzat közel 120 millió forintot fordított a földút alapjának a megerősítésére, s így a gazdálkodók és a külterületen élők immár könnyen használhatják azt.

A pénz kilencven százalékát a vidékfejlesztési pályázat biztosította, 10 százalék az önkormányzat saját forrása. A polgármester szólt arról is, hogy a korszerűsített út tehermentesíti a település belterületét is, hiszen az erőgépeknek nem kell keresztül menni Kondoroson. Az út nyomvonala mellett két komoly mezőgazdasági vállalkozás telephelye is megtalálható. Dankó Béla országgyűlés képviselő arról szólt, hogy a kormány kiemelten támogatja a vidéken élőket, hiszen nemzetgazdasági szempontból fontos, hogy az idén várhatóan 2600 milliárd forintos kibocsátási értéket elérő mezőgazdaság megfelelő infrastrukturális körülmények között tudjon termelni.

Herceg Tamás országgyűlés képviselő emlékeztetett arra, hogy készülőben van a magyar falvak fejlesztését célzó program amellyel - várakozásai szerint - további források állnak majd a kistelepülések rendelkezésre. Jelezte azt is, hogy a következő esztendő harmadik negyedévére várhatóan elkészül a Kondoros és Tiszakürt közötti, több mint 62 kilométer hosszúságú gyorsforgalmi út, ami tovább fogja javítani a térségben élők életminőségét.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

külterületi utak

javítás

pályázat

önkormányzatok