Magyarország turizmusa egyre nő: leelőztük az osztrákokat és a cseheket

MTI   
  Megosztom
Magyarország turizmusa egyre nő: leelőztük az osztrákokat és a cseheket

A legfrissebb adatok szerint továbbra is folyatódott a növekedés a magyar turizmusban, egyre több külföldi turista érkezik Magyarországra, és a magyarok is többet utaznak. Tavaly novemberben közel 5 százalékkal nőtt a beutazó vendégforgalom, a belföldi turizmus pedig több mint 8 százalékkal nőtt az előző évhez képest - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.

A KSH szerdai közlése szerint tavaly novemberben a vendégéjszakák száma 3,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Guller Zoltán beszámolt arról, hogy 2018 első 11 hónapjában a hazai szálláshelyek árbevétele közel 10 százalékkal nőtt.

Novemberben a turizmus legfontosabb mutatószámait tekintve Magyarország megelőzte Ausztriát és Csehországot. Tavaly novemberben a magas költési potenciállal rendelkező országokból (Amerikai Egyesült Államok, Izrael, Kína, Kanada és Spanyolország) jelentősen nőtt az ide érkező turisták száma az előző év azonos időszakához képest, mondta el Guller Zoltán.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója azt mondta, a turizmus az elmúlt években folyamatosan bővült, 2010-hez képest a vendégek száma másfélszeresére nőtt, a szálláshelyek árbevétele pedig megduplázódott. Ez az eredmény többek között annak köszönhető, hogy egyre több külföldi keresi fel Magyarországot, valamint egyre több magyar család jár el üdülni.

A cél az, hogy az ágazat 2030-ra a GDP 16 százalékát adja. Az elmúlt években több mint 800 milliárd forintnyi forrás érkezett az ágazatba, idén országszerte pedig csaknem 1000 turisztikai fejlesztés valósul majd meg, és ezek nagy része befejeződik idén. Soha ennyi turisztikai beruházás nem zajlott még egyszerre, fejlődnek a szálláshelyek, az éttermek, attrakciók és az infrastruktúra, mondta Guller Zoltán.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

turizmus

turista

utazás

üdülés