Ilyen még nem volt: 7 ország közösen pályázott a világörökségi címre

MTI   
  Megosztom
Ilyen még nem volt: 7 ország közösen pályázott a világörökségi címre

Hét európai ország 11 fürdővárosa együtt szeretne felkerülni az UNESCO világörökségi listájára, pályázatukat Csehország párizsi nagykövetségén nyújtották be kedden az érintett polgármesterek és nagykövetek jelenlétében.

A gyógyfürdőiről híres 11 fürdőváros - amelyek között nincs magyar - Great Spas of Europe néven kérte felvételét a rangos listára, hogy úgymond felhívják a figyelmet a gyógyfürdőzés hagyományára, egészségügyi és turisztikai jelentőségére. Pályázatukban megjegyzik, hogy az európai gyógyfürdőzés jelensége főleg a 18. század és az 1930-as évek között virágzott, a fürdővárosok, amelyekben szerte a kontinensről érkezett emberek találkozhattak, "nagy szerepet játszottak az európai társadalom demokratizálódásában".

A pályázatot várhatóan 2020 közepén bírálja el az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO). A pályázatot előkészítő nemzetközi munkacsoport cseh vezetője, Michael Urban úgy vélekedett, hogy nagy esély van a világörökségi helyszínek közé kerülésre.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

unesco

világörökség

fürdőváros

pályázat