Látogatottsági rekord a Tisza-tónál: tovább fejlesztik az Ökocentrumot, amire mindenki kíváncsi

MTI   
  Megosztom
Látogatottsági rekord a Tisza-tónál: tovább fejlesztik az Ökocentrumot, amire mindenki kíváncsi

Minden eddiginél több, csaknem 232 ezer látogatót fogadott tavaly a Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón - közölte a létesítmény ügyvezető igazgatója.

Kiss János elmondta: a tavaly regisztrált 231 757 fős vendégszám még a közel hét esztendeje működő komplexum eddigi leglátogatottabb, 2015-ös évét is mintegy tizedével meghaladta. A minden várakozást felülmúló eredményt a változatos programkínálat, 2018 kedvező időjárása és az embereket kirándulásra csábító, szokatlanul sok hosszú hétvége alapozta meg - tette hozzá.

Közlése szerint a látogatók több mint 90 százaléka belföldi volt, ezen belül a fővárosból és környékéről érkezett a legtöbb vendég, a hazaiak közel egyharmada. A külföldiek zöme Lengyelországból, Szlovákiából és Románia erdélyi területeiről keresték fel az ökocentrumot.

Kiss János jelezte: a január 25-i szezonnyitót megelőzően az elmúlt hetekben az épület zárva tartott. Ez idő alatt végezték el a 60-80 millió forint költségvetésű karbantartás jelentős részét, melyet a működtetők ezúttal is önerőből, a belépőjegyekből származó bevételből gazdálkodtak ki. A tél folyamán így megtörtént a 2600 négyzetméter alapterületű, többszintes főépület tisztasági festése és az akváriumok, terráriumok takarítása.

Elkezdődött, ám aprólékossága miatt a látogatási időszakban is folytatódik a földszinti kiállítótér óriás Tisza-tó térképének teljes felújítása: jelenleg a járható üvegfelület polírozása zajlik. Ezzel egyidejűleg kicserélik a tározó üvegfelület alatti műholdas fényképnyomatát, valamint javítanak a térképhez kapcsolódó világítástechnikán is - mondta.

Kisebb átalakításokat végeznek még a pénztárépületekben, mosdókban és tavasszal készülnek el olyan, fagymentes időjárást igénylő kültéri teendőkkel, mint a kilátótorony járófelületeinek felújítása és a szabadidőparkban esedékes javítások - tette hozzá az igazgató.

Mint kiemelte, ugyancsak tavasszal újul meg a létesítmény szabadidőparkjában található, 1884-ben épült műemlék poroszlói tájház és az épülethez vezető fa dongaút járófelülete is. Emellett várhatóan ebben az időszakban készül el az az ingyenesen letölthető új mobilapplikáció, mely az ökocentrum 7 hektáros szabadidőparkjának területén kalauzolja a látogatókat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rekord

poroszló

tisza tó

ökocentrum

látogatottság

fejlesztés

felújítás