Zsebbenyúlós lesz a balatoni nyaralás: nagyot drágult idén a komp

HelloVidék   
  Megosztom
Zsebbenyúlós lesz a balatoni nyaralás: nagyot drágult idén a komp

Bár a személyszállítási díjakon nem emelt, a kompon szállított járművek esetében lényeges emelés történt a Balatoni Hajózási Zrt.-nél. A legdrasztikusabb drágulással a kerékpárosok számolhatnak, a 2018-as díjakhoz képest 33 százalékkal magasabb árral találkozhatnak idén Tihany és Szántód között - írja a Balatontipp.hu.

A portál szerint a teljes árú személyszállítási díjak a következőképpen alakulnak a 2018. október végén jóváhagyott díjszabás alapján:

  • az első díjzónában 1400 Ft (például Badacsony-Fonyód, Révfülöp-Balatonboglár, vagy Tihany-Balatonfüred)
  • a második díjzónában 1800 Ft (például Siófok-Balatonfüred, Siófok-Balatonalmádi)
  • a harmadik díjzónában 1900 Ft (például Siófok-Tihany, vagy Badacsony-Keszthely)
  • a negyedik díjzónában 2100 Ft (például Siófok-Balatonföldvár, vagy Balatonfüred-Balatonlelle),

tehét a a személydíjak az előző évivel megegyeznek. Január 1-től egy személyt egy teljes árú díjjal 700 forintért szállítanak át Szántód és Tihany között, a gyermekek, diákok és 65 év feletti nyugdíjasok pedig 350 forintot fizethetnek egy útért.

A járműveknél azonban az inflációt jóval meghaladó díjemelés történt: a kerékpár szállítási díja 33 százalékkal, 300-ról 400 forintra emelkedett. Újítás, hogy most már az összecsukott kerékpárért és a segway-ért is fizetni kell. A segédmotoros kerékpárért és quadért 25 százalékkal kell többet fizetni, mint tavaly, ez 800 forintról 1000 forintra emelkedett.

A személygépkocsi szállítási díja 12 százalékkal drágult, 1700 forintról 1900 forintra emelkedett a kifizetendő 9összeg. Az autóbusz, lakókocsi, lakóautó díja 13 százalékkal emelkedett, idén 2300 helyett már 2600 forintot kell perkálni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

komp

szállítás

díj