Nagyszabású kerékpárút-építés indul: mutatjuk, hol lesznek új bicikliutak

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Nagyszabású kerékpárút-építés indul: mutatjuk, hol lesznek új bicikliutak

Napokon belül megkezdődik négy kiemelt idegenforgalmi térség kerékpáros hálózatának fejlesztése, a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Felső-Tisza és a Nyírség körzetében, valamint a Sopron-Fertő-tó térségben 2020 őszére épül ki a szervizpontok, a kölcsönzők és a pihenőpontok hálózata - tájékoztatta a Világgazdaságot Princzinger Péter, a program balatoni és Tisza-tavi konzorciumát vezető Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke.

A fejlesztésekből a Balatonra 1,2 milliárd forint jut, de a többi régió is egyenként több százmilliós keretből gazdálkodhat. A 206 kilométer hosszú balatoni bringakör például 600 kilométernyi ajánlott túraútvonallal bővülhet a meglévő úthálózat feltérképezésével és kitáblázásával.

Az egyik gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) részeként zajló beruházások között létrehozzák a turisztikai attrakciók és helyi szolgáltatások adatbázisát is. A cikkből az is kiderül, hogy a Balaton térségében körülbelül négyezer kerékpár kölcsönözhető, de igencsak eltérő minőségben és áron.

A támogatói döntések tavaly év végén megszülettek, a program gyakorlati része most startol a tervezett nyomvonal véglegesítéséhez szükséges vizsgálat, hiszen az úthálózatot egységes jelölésekkel és pihenőhelyekkel szükséges ellátni. A három jól felszerelt kerékpáros szolgáltató központ Balatonfüreden, Balatonföldváron és Keszthelyen lesz - olvasható a Világgazdaságban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpárút

bicikliút

balaton

tisza tó

nyírség

sopron

fertő tó

kerékpár

bicikli