Telt ház lesz mindenhol: szállodában töltik a magyarok a hosszú hétvégét

MTI   
  Megosztom
Telt ház lesz mindenhol: szállodában töltik a magyarok a hosszú hétvégét

A várakozások szerint a jövő heti, első tavaszi hosszú hétvégén országszerte telt házzal üzemelnek a hotelek - közölte a szállodaszövetség a Magyar Nemzettel a lap pénteki számában megjelent cikk szerint.

Főként a magyaroktól érkeznek a szobafoglalások, és a március 15-i ünnep miatt már csütörtökön, illetve pénteken megindulnak a családok a vidéki turisztikai régiókba - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Megjegyezte, hogy a legtöbben még mindig a wellness-szállodákba választanak két-három éjszakás pihenési lehetőségeket, de többen keresik az aktív kikapcsolódást jelentő szabadidős szolgáltatásokat is, a komplex élményeket, illetve a tavaszi időjárásnak köszönhetően a túrázás, kerékpározás, sportolás lehetőségeit is egy-egy vidéki szálláshely vonzáskörzetében. Emellett egyre több szálláshelyen kifejezetten a nemzeti ünnephez kapcsolódnak a programok: huszárjátékokat, kokárdakészítést, szórakoztató családi programokat is tartanak.

A március 15-i ünnepi események bizonyára sok magyart vonzanak a fővárosba is - mondta a szállodaszövetség elnöke. Megjegyezte: rengeteg külföldire is számítanak a tipikusan tavaszi városlátogatások időszakában, így március idusán is, az élénk érdeklődést jól mutatják az előfoglalási adatok. Az őszi városlátogatási szezonban Angliából, az Egyesült Államokból, Németországból, Spanyolországból, Izraelből, Kínából és Oroszországból érkezett a legtöbb külföldi turista. A várakozások szerint idén tovább élénkül a beutazóforgalom, egyre több külföldi keresi fel a fővárost.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

szálloda

hotel

pihenés

hosszú hétvége