Lekerült a lakat a Papucsról: felújítás kezdődik Pécsett

HelloVidék   
  Megosztom
Lekerült a lakat a Papucsról: felújítás kezdődik Pécsett

Elkezdődtek a felújítási munkák a napokban Pécsett: megújult kert, koncerthelyszín, árusító- és kiállítótér, valamint könyvtár kialakítását tervezik az egykori Papucs borozó és a Rózsakert területén és környékén.

Munkások dolgoznak az egy ideje már üresen álló Papucs borozó és a Rózsakert környékén. Sokan találgatták, mi lesz a népszerű szórakozóhellyel. Ennek járt most utána a bama.hu.

A Rózsakert, mely nevét az azt díszítő számos rózsabokorról kapta, sokáig Pécs egyik kedvelt szórakozóhelye volt. Utoljára 2010-ben szerepelt az országos sajtóban, amikor egy régészeti feltárás során egy észak-déli tájolású, háromkaréjos sírkápolna alapjaira bukkantak a területén. Azóta nem lehetett tudni, mi lesz a sorsa.

A hangulatos kertbe még több rózsát terveznek ültetni, és nappal lesz látogatható. Az átalakítás során egy olyan térrészt is kialakítanak majd, amely színpadként is funkcionálhat, így nem csak sétálni, hanem koncerteket hallgatni is kijárhatnak majd ide a helyiek. A Rózsakert kerítését szintén felújítják, ahol szükséges újjáépítik majd.

Mióta a Papucs bezárt, 2016. december 31-e óta találgatják a pécsiek, mi lesz a borozó sorsa. Mint most kiderült, turisztikai tereket alakítanak majd ki a területén: árusító-, és kiállítóterek, illetve vizesblokk építése várható. Miután a helyiségeket kívülről leszigetelték és felújították, lépcsőn lehet majd innen felmenni a Rózsakertbe.

Nem csak a Rózsakert és a Papucs újul meg: a Janus Pannonius utca 8. szám alatti épületben könyvtárat alakít ki a Pécsi Egyházmegye. A közeli ingatlan átalakítása 2020. márciusára várható.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

papucs

rózsakert

kert

felújítás

városfejlesztés