Egyedülálló technológia a magyar utakon: itt találkozhatnak vele az utazók

HelloVidék   
  Megosztom
Egyedülálló technológia a magyar utakon: itt találkozhatnak vele az utazók

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. néhány évvel ezelőtt kísérleti út- és hídépítési programot hirdetett meg. Az akció célja új építési anyagok, illetve új technológiák alkalmazhatóságának, bevezethetőségének a megteremtése. Ennek a programnak az egyik első elemeként az M30-as autópálya Hejőkeresztúri pihenőhelyén, az M3-as autópálya felé vezető oldalon egy automatikus működésű tengelysúlymérő állomást helyeztek üzembe a szakemberek, amellyel a tehergépjármű vezetők maguk is ellenőrizhetik járművük tengely- és kerékterhelését, valamint a terhelés esetleges aszimmetriáját.

Az új, innovatív beruházással a társaság célja egy szolgáltatás bevezetése, ami segíti a nehézgépjárművel közlekedők jogkövető magatartását, így adott esetben, még egy hatósági ellenőrzés előtt lehetőségük legyen a szállítmányozás kontrolljára, átszervezésére. Ezzel segítjük az utak burkolatának védelmét, hiszen a megengedettnél nagyobb súllyal közlekedő tehergépjárművek gyorsabban teszik tönkre az utakat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt., mint az országos, mintegy 32 ezer kilométeres közúthálózat vagyonkezeléséért is felelős társaságnak kiemelten fontos az utak és műtárgyak védelme, melyet a mérőállomás hálózaton folytatott hatósági jogkörben ellátott járműellenőrzésekkel és az útvonalengedélyek kiadásával hosszú távon is biztosítja. Ezen tevékenységekkel, illetve szolgáltatásokkal védhetőek a tisztességes, jogkövető (fuvarozó) vállalkozások, ezzel pedig a versenysemlegesség minél nagyobb fokú elérése is megvalósítható.

Innovatív és a környezetért felelőséget vállaló társaságként 2014. decembere óta az útvonalengedély kérelmezési folyamatát és annak kiadását teljesen elektronikusan végzi, 2018. márciusától pedig bevezették az automata online engedélyezést, bizonyos méret és súlyhatárokig. Így gyakorlatilag mint egy webshopban megvásárolhatóak ezen meghatározott engedélyek és online azonnal fizethetőek a túlsúly, atúlméret és eljárási díjak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. úthálózatvédelmi tevékenysége jelentős, évente körülbelül 4 millió nehézgépjárművet ellenőriznek, 131 ezer engedélyt adnak ki. A társaság bízik abban, hogy az új automatikus tengelysúlymérő állomás elindításával hasznos és a mindennapokban is könnyen használható szolgáltatást tud biztosítani a nehézgépjárművel közlekedők számára, akik elektronikus úton, néhány perc alatt kaphatnak visszajelzést arról, hogy szabályosan közlekednek-e hazánk útjain.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

közút

út

utazás

magyar közút

m30-as autópálya

autóút

autópálya