Jönnek az elektromos jetskik a Balatonra: komoly veszélyt okozhatnak

HelloVidék   
  Megosztom
Jönnek az elektromos jetskik a Balatonra: komoly veszélyt okozhatnak

A Balaton Fejlesztési Tanács után a Balatoni Szövetség is hátramenetbe kapcsolt a nagy sebességű, elektromos meghajtású jetskik balatoni használata ellen indult harcban a régió önkormányzatait tömörítő szervezet Fonyódon tartott szerdai ülésén - írja a balatontipp.hu.

A portál szerint tavaly augusztusban röppent fel a hír, hogy egy vállalkozás hatalmas, több mint 4 méter hosszú és 375 kg súlyú jetskiket szeretne a Balatonra telepíteni, melyek 55 km/h-s sebességű száguldozásra képesek. Veszélyes lehet, ha sebességkorlátozás hiányában egy ilyen jármű a parthoz közeli vízfelületeken száguldozik, mivel ezek úszásra és fürdésre alkalmas területek. A hivatalosan kijelölt strandokat bójákkal határolják le, ezeken a területeken tilos a kisgéphajóként vizsgáztatott eszközök használata.

A felvetett félelmek egyelőre semmiféle tapasztalattal, vagy gyakorlattal sem támaszthatóak alá. Ez ügyben tehát a célok kitűzése, pontosítása nélkül a jogszabályokhoz történő hozzányúlás be nem látható következményekkel járhat

- így foglalt állást februári ülésén a Balatoni Fejlesztési Tanács. A Nők a Balatonért Egyesület tiltakozó petíciójához csatlakozott a Balatoni Szövetség, melynek elnöke a novemberi ülésen azt jelentette be hogy kikéri a tagok álláspontját a kérdésről. Az elnök által felkért szakértő a teljes tiltást tartotta volna a megfelelőnek, azonban ha nem történik ez meg, akkor is jelentős korlátozásnak kell megvalósulnia.

A fonyódi ülésen résztvevő polgármesterek nagy része is az elektromos jetskik teljes tiltását szorgalmazták, de a keményen korlátozó álláspontok ellenére nem született ilyen határozat. A portál szerint úgy tűnik, hogy az idei szezontól egyre több elektromos jetski jelenhet meg a Balatonon, ami további lökést adhat más, hasonló eszközöknek is.

Fotó: MTI/Varga György

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

elektromos jetski

vízi jármű