Milliárdos fejlesztések Győrben: az állatkertben már átadták a legújabb épületeket

MTI   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztések Győrben: az állatkertben már átadták a legújabb épületeket

Mintegy négyszázmillió forintból elkészült a győri Xantus János Állatkert új fogadóépülete, valamint a zsiráf (Giraffa camelopardalis) és a keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis) bemutatóháza. A Modern városok program keretében megvalósuló tizenhat győri fejlesztés közül ez a beruházás készült el először, az épületeket hétfőn adták át.

A Modern városok program fejlesztései Győrben rendkívül előrehaladott állapotban vannak, a 16 projekt mindegyike előkészítési, tervezési, vagy kivitelezési szakaszban van. Ezek együttesen mintegy 115 milliárd forintból valósulnak meg.

- mondta Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A mintegy kétmilliárd forintos állatkerti fejlesztés következő állomása a majomház és a takarmányfeldolgozó épület felújítása lesz. Várhatóan 2020-ban készül el az elefántház, a Himalája, a pingvin- és törpevíziló-bemutató, valamint az állategészségügyi központ felújítása.

Az állatkert mintegy kétmilliárd forintos beruházása a családokat és a gyermekeket szolgálja. Az állatkertbe évente mintegy 150 ezren látogatnak. Ahhoz, hogy egy város fejlődni tudjon, nemcsak jó gazdasági környezetet kell teremteni, hanem szükséges a pezsgő sport- és kulturális élet is

- mondta Borkai Zsolt polgármester. Az ő gondolatait egészítette ki Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Az állatkertek ma a természetvédelmet viszik közelebb az emberekhez és megpróbálja bennük kialakítani a fenntartható világ iránti igényt. Minden állatkert arra törekszik, hogy biztonságos és szakszerű ellátás mellett humánusan helyezzék el az állatokat, úgy, hogy kellő mozgásterük legyen. A fejlesztéseknek köszönhetően köznevelési, közművelődési és ismeretterjesztő feladataikat még inkább el tudják látni ezek az intézmények

- mondta el a helyettes államtitkár. Az új afrikai stílusú fogadóépület 180 négyzetméter alapterületű, három pénztárat, vizesblokkokat, látogatói teret, pihenőt és ajándékboltot alakítottak ki benne. Az épületet műsziklával és vízeséssel díszítették, a tetőn szobrokat helyeztek el.

A zsiráfházat kibővítették, s közvetlenül mellette kapott helyet az orrszarvú bemutatóház. Az orrszarvú bemutatóházban hat boksz épült, 38 és 50 négyzetméter közötti alapterületekkel. A boxokban jelenleg két orrszarvú él, Mana Magdeburgból, Wanda pedig Rotterdamból érkezett. Ezeket a fajokat Magyarországon elsőként Győrben mutatják be.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

állatkert

állatok

természet

fejlesztés

beruházás

felújítás