Milliós korszerűsítés Balatonfüreden: hatezer tonna homokból épül az új strand

HelloVidék   
  Megosztom
Milliós korszerűsítés Balatonfüreden: hatezer tonna homokból épül az új strand

Összesen 170 millió forintos európai uniós támogatásból fejleszti a balatonfüredi önkormányzat a Széchenyi strandot, amelyet a Balatontourist Füred Club Camping Kft. üzemeltet, utalt a munkálatokra Székely Ferenc, a társaság általános igazgatóhelyettese - írja a veol.hu.

A portál szerint a fejlesztés 2018 tavaszán kezdődött és várhatóan az idei turisztikai szezon kezdetére már be is fejeződik. Előző évben kabinos és családi öltözőket alakítottak ki, de korszerűsítették a vízi csúszdát is, emelett a vízben lépcsőket, kosárlabdapalánkokat, röplabdahálókat is kihelyeztek.

Ebben az évben az volt a terv, hogy a strand teljes felújításakor mederhomokozást végeznek a parttól 45 méteres sávban, 60 centiméter vastagságban. A felújításhoz összesen 5800 tonna homokot szállítanak ide uszályokkal Szántódról. A korszerűsítást azért vette kezdetét mert a 2020-ban kezdődő szálloda- és kikötőépítés miatt lecsökken a strandolásra alkalmas helyek száma. A feltöltés a vízpartnak kizárólag ezen a területén zajlik, mivel a parti rész nem volt alkalmas a strandolásra a 15-20 centiméteres iszapréteg miatt.

Székely Ferenc beszámolt arról is hogy ezen felül megújítják a partvédőművet, és parti sétányt építenek, utakat alakítanak ki. Felújítják a zöldterületet, parkosítanak, a 15 ezer négyzetméteres, füves területen kicserélik a növényzetet, elvezetik a csapadékvizet. Napelemmel működő világítótesteket és napkollektoros kültéri zuhanyzókat helyeznek el. Létrehoznak a strandon homokos kézilabda-, röplabda- és focipályát.

A portál kérdezett a strandjegyárakról is, kérdésükre az igazgatóhelyettes elmondta, a tarifák idén nem változnak, a felnőttbelépőkért egy napra 1500 forintot kérnek, egy hétre 7500 forintot, egy hónapra 22 ezer 500 forintot, egy szezonra pedig 35 ezer forintot. A gyermekek napi belépője 1000 forintba, a heti 4000 forintba, a havi 12 ezer forintba, a nyári szezonra szóló pedig 17 ezer 500 forintba kerül. Aki 16 óra után érkezik, közel 50 százalék kedvezményt kap a napijegy árából.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balatonfüred

felújítás

korszerűsítés

strand