Milliós támogatás Salgótarjánban: hétköznapokon szeli az utakat a város elektromos busza

MTI   
  Megosztom
Milliós támogatás Salgótarjánban: hétköznapokon szeli az utakat a város elektromos busza

Forgalomba állt Salgótarján első elektromos busza április 15-én. A komáromi BYD Electric Bus and Truck Hungary Kft. által gyártott villanybusz egy feltöltéssel akár 250 kilométert képes megtenni – írja az elobolygonk.hu.

A portál szerint délutánonként a zagyvarónai és baglyasaljai útszakaszon segíti be, de a tervek szerint más vonalakon is bevetnék a buszt. Decemberben érkezett az elektromos autóbusz, amelyet a BYD gyártott. A hozzá tartozó töltőállomás kiépítésével együtt 145,5 millió forintba került, melyet a hazai költségvetésből érkezett 1,5 milliárd forintos rendkívüli kormányzati támogatásból finanszírozott az önkormányzat.

A minden tekintetben elektromos működésű jármű, nulla károsanyag-kibocsátással közlekedő, 12 méter hosszú, kéttengelyes, háromajtós busz egy feltöltéssel akár 250 kilométert képes megtenni. Jelenleg munkanapokon járja a térség útvonalait.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

salgótarján

busz

elektromos busz

buszhálózat

járat