Milliós támogatás Salgótarjánban: hétköznapokon szeli az utakat a város elektromos busza

MTI   
  Megosztom
Milliós támogatás Salgótarjánban: hétköznapokon szeli az utakat a város elektromos busza

Forgalomba állt Salgótarján első elektromos busza április 15-én. A komáromi BYD Electric Bus and Truck Hungary Kft. által gyártott villanybusz egy feltöltéssel akár 250 kilométert képes megtenni – írja az elobolygonk.hu.

A portál szerint délutánonként a zagyvarónai és baglyasaljai útszakaszon segíti be, de a tervek szerint más vonalakon is bevetnék a buszt. Decemberben érkezett az elektromos autóbusz, amelyet a BYD gyártott. A hozzá tartozó töltőállomás kiépítésével együtt 145,5 millió forintba került, melyet a hazai költségvetésből érkezett 1,5 milliárd forintos rendkívüli kormányzati támogatásból finanszírozott az önkormányzat.

A minden tekintetben elektromos működésű jármű, nulla károsanyag-kibocsátással közlekedő, 12 méter hosszú, kéttengelyes, háromajtós busz egy feltöltéssel akár 250 kilométert képes megtenni. Jelenleg munkanapokon járja a térség útvonalait.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

salgótarján

busz

elektromos busz

buszhálózat

járat