Minden egy helyen: mutatjuk az ünnepi buszmenetrendeket

MTI   
  Megosztom
Minden egy helyen: mutatjuk az ünnepi buszmenetrendeket

Változik a helyi és a helyközi autóbuszok közlekedési rendje húsvétkor és a tavaszi szünet ideje alatt. A megnövekvő forgalom miatt a jegyeket érdemes elővételben, illetve a sorban állás elkerülése érdekében online megvásárolni.

Április 18-án és 23-án, a tavaszi szünet első és utolsó napján a tanítási szünetnek megfelelő menetrend lesz érvényben. Ezeken a napokon – főként a délutáni csúcsidőszakban – jelentősen emelkedhet az utasok száma, ezért a buszjegyeket érdemes előre megváltani. Április 19-én, 21-én és 22-én ünnepi menetrend szerint, míg 20án, szombaton a szabadnapoknak megfelelően közlekednek a járatok. Ezen a napon az átlagos hétvéginél nagyobb utasforgalom várható. A VOLÁNBUSZ és a Közlekedési Központok az ünnepi időszak alatt fokozott figyelemmel kísérik a járatok telítettségét, és mindent megtesznek a kényelmes utazás biztosítása érdekében. Április 24-én, szerdán már a munkanapokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok.

Érdemes előre megtervezni az utazást, és indulás előtt tájékozódni a busztársaságok honlapján, írja közleményéven a Volánbusz Zrt. A megnövekvő forgalom miatt ajánlatos a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online is kényelmesen megváltható. Az így vásárolt menetjegy kinyomtatható, vagy felszálláskor erre alkalmas készüléken az autóbusz-vezetőnek is felmutatható a VOLÁNBUSZ Zrt., a DAKK Zrt. és az ÉNYKK Zrt. járatain.

Az ünnepi menetrendekkel kapcsolatos részletes tájékoztatás itt érhető el.

Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.:

https://www.dakk.hu/images/menetr_taj_husvet_es_tavaszi_szunet_kozl_rendje.pdf

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.:

http://www.emkk.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=770:kozlekedesi-rend-2019-aprilis-16-25kozotti-idoszakban&Itemid=363&lang=hu

Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.:

https://www.enykk.hu/data/files/enykk_2019_hsvt.pdf

Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.:

https://ddkk.hu/tartalom/hirdetmeny/Kozlekedesi_rend_2019_Husvet.pdf

Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ:

https://www.kmkk.hu/kmkk/helykozi/KMKK_hirdetmeny_20190417-20190424.pdf

Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ:

http://www.knykk.hu/index.php/aktualis-hirek/657-tajekoztato-a-tavaszi-tanitasi-szuenet-koerueli-napokkoezlekedesenek-rendjerol

Fotó: MTI/Komka Péter

  Megosztom

hellovidék

menetrend

busz