Súlyos balesetek forrása: ez az ország legveszélyesebb útja

HelloVidék   
  Megosztom
Súlyos balesetek forrása: ez az ország legveszélyesebb útja

Melyek az ország legveszélyesebb, legtöbb balesetet okozó útvonalai? Az elmúlt hat év statisztikáiból most elkészült a legveszélyesebb főutak, országutak térképe - írja az Index.hu.

A portál összegyűjtötte a 2013 és 2018 között történt balesetek listáját - kivéve a sztrádákon történt eseteket – és elkészítették listájukat: hol található az ország legveszélyesebb útja.

Az általuk kigyűjtött adatol szerint a 4-es úton történt a legtöbb baleset, hat év alatt összesen 1188. Ez az út, ahol a leggyakrabban történik baleset sőt, a hírekben is erről az útról beszélnek a legtöbbször.

A 4-es főutat a következő útvonalak követik, ezek is szintén nagyon veszélyes szakaszok:

  • az 1-es Budapest-Győr-Hegyeshalom között (693),
    a Budapesttől Miskolc felé haladó 3-as (679),
    a 47-es (661), egy tiszántúli másodrendű főút is, amely három megyét és azok megyei jogú városait köti össze: Hajdú-Bihart, Békést és Csongrádot.
    és a Veszprém irányába tartó 8-as út (606).

2013-2018 között történt összes baleset szerint a top 10 veszélyes főutunk:

Forrás: Index.hu
Forrás: Index

Az jól látszik már így is, hogy a legforgalmasabb szakaszokon több baleset történik, mint a kisebb forgalmú részeken. Ezért a portál forgalomarányosan is összehasonlította az utakat, vagyis összevetették a halálos baleseteket évente, átlagosan, egymillió autónak megfelelő járműre vetítve.

Forgalomarányosan ezek voltak a legveszélyesebb utak

Forgalom szempontjából a legkevesebben a 6-os úton járnak ( itt évente 40 baleset történik), ettől kevesebben a 4-es úton (39,4), majd ezt követi a tiszántúli főút, a 47-es út (37,9), a sor végén pedig a 61-es másodrendű főút zár (37,3), ami Dunaföldvárt köti össze Nagykanizsával Dombóvár és Kaposvár érintésével. Abba a listába, ahol évente több mint 30 baleset történik bekerült még a 7-es út (36,9) és az 1-es út (36,9), a 3-as út (33,1) és az 5-ös út (33), valamint a BAZ-megyei másodrendű 25-ös út (30) is.

Forrás: Index
Forrás: Index

Forgalomarányosan itt történik a legtöbb halálos baleset

A legtöbb halállal végződő baleset a 4-es úton történik, ezt a listát is ez a szakasz vezeti. Ezen a vonalon évente több mint három (3,1) halálos baleset történt az elmúlt hat évben. Halálos útnak számít még az 5-ös és a 6-os út (egyaránt 2,8 halálos balesettel), valamint a 61-es és az 1-es (2,3-2,3), a 47-es (2,2), a 3-as (2,1) és a 86-os (2).

Forrás: Index
Forrás: Index

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

út

utazás

utak

baleset

halálos baleset

halál

halálozás

főút

statisztika