Környezetbarát nyaralás: most még egyszerűbb e-autóval lejutni a Balatonra

HelloVidék   
  Megosztom
Környezetbarát nyaralás: most még egyszerűbb e-autóval lejutni a Balatonra

Martonvásár belvárosában, a 2018. végén átadott Brunszvik-kert és az Agroverzum Tudományos Élményközpont tőszomszédságába elhelyezésre került két modern elektromos töltőberendezés (2*22kW AC Type 2 és 1*22kW DC CHAdeMO + CCS), amelyek mostantól egy időben egyszerre három e-autó vagy plug-in hibrid gépkocsi töltését teszik lehetővé.

Az egybegyűlteket Dr. Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere köszöntötte, aki párhuzamot vont az új töltőpont, a Brunszvik-kastélypark, az Agroverzum klímaváltozással kapcsolatos szemléletformálása és a helyi természeti értékeket felkaroló Pannónia Szíve program között, melyek mind a környezet védelmét szolgálják, olvasható Martonvásárhely önkormányzatának sajtóközleményében.

Egy jó autó akkor jó, ha alacsony a fogyasztása, ha üzemeltetése nem terheli meg a családi kasszát és a környezetet.

– mondta Tessely Zoltán, Fejér megye 03. számú választókerületének országgyűlési képviselője.

A képviselő szerint 40 éve még álmodni sem mertek arról, hogy egyszer majd a tisztán elektromos közlekedés ilyen szinten a hétköznapjaink részévé válhat, mint manapság.

Már a jelenleg is elérhető technikai színvonalú magyarországi e-autózás racionális, hatékony és napról napra egyre kényelmesebb közlekedést tesz lehetővé, mondta Dr. Ugron Gáspár, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft ügyvezetője. Elmondása szerint az e-Mobi 330 töltőállomásából és 580 töltőpontjából álló országos hálózata 2019-ben előreláthatólag még térítésmentesen lesz használható.

A töltők hatékony kihasználhatósága érdekében az önkormányzat arra kér mindenkit, hogy ne parkoljanak hagyományos gépkocsikkal ezekre a várakozóhelyekre, inkább vegyenek igénybe más parkolóhelyeket, melyekről itt lehet tájékozódni.

Az átadón a megszokottól eltérően a beszédeket nem egy nemzeti színű szalag átvágása követte, hanem a jelenlévő gyermekek vették kezükbe az eseményeket. A diákok beülhettek egy Volkswagen e-Golfba és egy Mercedes-Benz B-osztályba, feltehették kérdéseiket, illetve még az elektromos autók motorházteteje alatt rejlő alkatrészekkel is megismerkedhettek .

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

e-autó

autó

környezettudatosság

utazás

nyaralás