Környezetbarát nyaralás: most még egyszerűbb e-autóval lejutni a Balatonra

HelloVidék   
  Megosztom
Környezetbarát nyaralás: most még egyszerűbb e-autóval lejutni a Balatonra

Martonvásár belvárosában, a 2018. végén átadott Brunszvik-kert és az Agroverzum Tudományos Élményközpont tőszomszédságába elhelyezésre került két modern elektromos töltőberendezés (2*22kW AC Type 2 és 1*22kW DC CHAdeMO + CCS), amelyek mostantól egy időben egyszerre három e-autó vagy plug-in hibrid gépkocsi töltését teszik lehetővé.

Az egybegyűlteket Dr. Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere köszöntötte, aki párhuzamot vont az új töltőpont, a Brunszvik-kastélypark, az Agroverzum klímaváltozással kapcsolatos szemléletformálása és a helyi természeti értékeket felkaroló Pannónia Szíve program között, melyek mind a környezet védelmét szolgálják, olvasható Martonvásárhely önkormányzatának sajtóközleményében.

Egy jó autó akkor jó, ha alacsony a fogyasztása, ha üzemeltetése nem terheli meg a családi kasszát és a környezetet.

– mondta Tessely Zoltán, Fejér megye 03. számú választókerületének országgyűlési képviselője.

A képviselő szerint 40 éve még álmodni sem mertek arról, hogy egyszer majd a tisztán elektromos közlekedés ilyen szinten a hétköznapjaink részévé válhat, mint manapság.

Már a jelenleg is elérhető technikai színvonalú magyarországi e-autózás racionális, hatékony és napról napra egyre kényelmesebb közlekedést tesz lehetővé, mondta Dr. Ugron Gáspár, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft ügyvezetője. Elmondása szerint az e-Mobi 330 töltőállomásából és 580 töltőpontjából álló országos hálózata 2019-ben előreláthatólag még térítésmentesen lesz használható.

A töltők hatékony kihasználhatósága érdekében az önkormányzat arra kér mindenkit, hogy ne parkoljanak hagyományos gépkocsikkal ezekre a várakozóhelyekre, inkább vegyenek igénybe más parkolóhelyeket, melyekről itt lehet tájékozódni.

Az átadón a megszokottól eltérően a beszédeket nem egy nemzeti színű szalag átvágása követte, hanem a jelenlévő gyermekek vették kezükbe az eseményeket. A diákok beülhettek egy Volkswagen e-Golfba és egy Mercedes-Benz B-osztályba, feltehették kérdéseiket, illetve még az elektromos autók motorházteteje alatt rejlő alkatrészekkel is megismerkedhettek .

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

e-autó

autó

környezettudatosság

utazás

nyaralás