Szombattól ismét jár a balatoni kisvasút: a felújítás később folytatódik

MTI   
  Megosztom
Szombattól ismét jár a balatoni kisvasút: a felújítás később folytatódik

A nyári turistaszezon idején szünetel a pályafelújítás a balatonfenyvesi kisvasúton; június 1-jétől naponta akár 14 járattal utazhatnak a kirándulók a nagybereki tájakat bejáró vonalon. A márciusban elkezdett, teljes forgalomszüneteléssel járó pályafelújítás ősztől folytatódik Balatonfenyves és Somogyszentpál között.

A MÁV-START által üzemeltetett kisvasúton szombaton indul újra a forgalom, miután március közepétől felújítási munkálatokat végeztek. Megszépült környezettel várja az utasokat a balatonfenyvesi végállomás, a nyílt vonalon 1,5 kilométeren építettek át a vasúti pályát.

Június közepéig munkanapokon napi 5 vonatpár közlekedik, de hétvégén és június közepétől augusztus végéig mindennap 7 vonatpár indul. A 14 kilométeres utat 40 perc alatt teszik meg a kisvonatok.

Az 1950-től eredetileg gazdasági vasútnak épült vonalon mára a személyszállítás az egyeduralkodó: nyáron igen jelentős a balatoni kirándulóforgalom, de a somogyszentpáliak és imremajoriak számára a közösségi közlekedést is ezek a kisvonatok jelentik. Felejthetetlen élményt nyújt forró nyári napokon a nyitott kocsikban való utazás, a kerékpárok szállítására pedig egy poggyászteres kocsit alakítottak át, melyet csoportok előzetes bejelentésére állítanak forgalomba. Az utasok a Nagyberek gazdag állat- és növényvilágában gyönyörködhetnek, az oda-vissza közel másfél órás vonatozás kellemes kikapcsolódást nyújt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

A kisvasút végállomása a dél-balatoni vasútvonal Balatonfenyves állomásán található. A kisvonatokon regionális tarifa van érvényben, ezért az országos árakhoz képest 25 százalékkal olcsóbban lehet jegyet váltani.

Ősszel folytatódik a pályafelújítás: szeptember 9-től november 30-ig ismét lezárják a vonalat, ekkor Balatonfenyvesről pótlóbuszok közlekednek majd Somogyszentpál és Pálmajor felé is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balatonfenyves

kisvasút

somogyszentpál

nyár

felújítás