Mutatjuk, mennyibe kerül az elektromos közbringa vidéken

HelloVidék   
  Megosztom
Mutatjuk, mennyibe kerül az elektromos közbringa vidéken

A legutóbbi közgyűlésen döntés született arról, hogy a tesztüzem alatt lévő pécsi e-közbinga-rendszerben használatos Pedelec típusú bicajokat milyen tarifákkal lehet igénybe venni - írja a bama.hu.

A portál visszaemlékezett, hogy hét – közülük hat napelemes rendszerrel működő – e-bringa-állomást telepítettek a Klinikai Központot a Zsolnay-negyeddel összekötő egyetemi kerékpárút-hálózat útvonalán. A budapesti Mol Bubi mintájára a PÉCSIKE használata is regisztrációhoz kötött, amelyet interneten vagy a kölcsönző állomás vezérlő oszlopain lehet elvégezni. A rendszeres használók PÉCSIKE kártyát válthatnak ki a regisztrációs pontokon, amelyet előre fel lehet tölteni pénzzel.

A kártya használatához havi, féléves vagy éves bérletet kell vásárolni. November végéig, a tesztüzem alatt 50 százalékos kedvezményt lehet igénybe venni. A PÉCSIKE kártya 600 forint lesz, ami visszajár a plasztiklap leadásakor. Miskolcon ugyanez 500 forintba, Győrben 600 forintba kerül.

A tervezett bérleti díjak:

  • éves bérlet 7500 Ft
  • féléves bérlet 6000 Ft
  • havi bérlet 1750 Ft
  • napijegy 350 Ft
  • három napos jegy 700 Ft

Ezek az összegek a tesztüzem alatt fele annyiba fognak kerülni. Miskolcon és Győrben – hagyományos biciklik esetén – az éves használat 9000, illetve 8800 forint, míg féléves bérlet ára 6000, illetve 5700 forint, valamint ebben a két városban nincs mód havi bérlet vásárlására.

Kölcsönzés esetén az első fél óra ingyenes, a következő fél óráért 250 forintot, másfél órás használatért 500 forintot, két órán át tartó használatért pedig 800 forintot kérnek el. Minden további megkezdett fél óra négyszáz forintba kerül.

Pécsen nincs kaució, a rendszer jegyvásárlás esetén 8400 forintot foglal le letétként a felhasználó bankszámláján (a másik két városban ez a tétel 30 ezer forint). Ha lejárt a jegy, a letét összegéből a rendszer levonja a jegy árát és a kölcsönzési díjat, a megmaradó összeg pedig három napon belül elérhetővé válik a felhasználó bankszámláján - írja a lap.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bicikli

pécsike

e-bike

kerékpár

elektromos bicikli