Tömegek özönlenek júniusban egy nógrádi településre: ezt keresik ennyien

HelloVidék   
  Megosztom
Tömegek özönlenek júniusban egy nógrádi településre: ezt keresik ennyien

Hétvégén, a Pünkösdi búcsúra hozzávetőlegesen 8 ezren érkeznek Mátraverebély-Szentkútra. De júniusban óvodások és lovasok is zarándokolnak a nemzeti kegyhelyre.

A hétvégén várhatóan nyolcezer zarándok érkezik Mátraverebély-Szentkútra a Pünkösdi búcsúra, a Szentlélek kiáradásának ünnepére, amelynek háromnapos programját online is közvetítik. Pünkösd vasárnap 11.00 órakor Keresztes Szilárd ny. hajdúdorogi megyéspüspök prédikál, hétfőn Majnek Antal munkácsi püspök misézik, és ekkor kerül sor a jubiláns házaspárok megáldására is.

Június 15-én, Szent Antal ünnepén az óvodásokat várják a nemzeti kegyhelyre, ahol Dr. Beer Miklós püspök atya megáldja a gyermekeket. Másnap a Budai Ferences Énekes Iskola Szentkúton táborozó 140 diákja a 10.00 órakor a templomban előadja a "Dániel-játék" (Ludus Danielis) kezdetű középkori liturgikus drámát, valamint énekelnek a 11.00 órai szentmisén.

Június 28-án a Jézus Szíve búcsú keretében a betegek kenetének kiszolgáltatása, június 29-én pedig a Szeretetláng Mozgalom zarándoklata lesz.

Június 30-án, Szent László ünnepén pedig a lovasok zarándokolnak a nemzeti kegyhelyre, akiket az új ereklyetartóba került csontereklyével áld meg Fazekas Márton premontrei apát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pünkösd

zarándoklat