Tömegek özönlenek júniusban egy nógrádi településre: ezt keresik ennyien

HelloVidék   
  Megosztom
Tömegek özönlenek júniusban egy nógrádi településre: ezt keresik ennyien

Hétvégén, a Pünkösdi búcsúra hozzávetőlegesen 8 ezren érkeznek Mátraverebély-Szentkútra. De júniusban óvodások és lovasok is zarándokolnak a nemzeti kegyhelyre.

A hétvégén várhatóan nyolcezer zarándok érkezik Mátraverebély-Szentkútra a Pünkösdi búcsúra, a Szentlélek kiáradásának ünnepére, amelynek háromnapos programját online is közvetítik. Pünkösd vasárnap 11.00 órakor Keresztes Szilárd ny. hajdúdorogi megyéspüspök prédikál, hétfőn Majnek Antal munkácsi püspök misézik, és ekkor kerül sor a jubiláns házaspárok megáldására is.

Június 15-én, Szent Antal ünnepén az óvodásokat várják a nemzeti kegyhelyre, ahol Dr. Beer Miklós püspök atya megáldja a gyermekeket. Másnap a Budai Ferences Énekes Iskola Szentkúton táborozó 140 diákja a 10.00 órakor a templomban előadja a "Dániel-játék" (Ludus Danielis) kezdetű középkori liturgikus drámát, valamint énekelnek a 11.00 órai szentmisén.

Június 28-án a Jézus Szíve búcsú keretében a betegek kenetének kiszolgáltatása, június 29-én pedig a Szeretetláng Mozgalom zarándoklata lesz.

Június 30-án, Szent László ünnepén pedig a lovasok zarándokolnak a nemzeti kegyhelyre, akiket az új ereklyetartóba került csontereklyével áld meg Fazekas Márton premontrei apát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pünkösd

zarándoklat