Bárki számára elérhető panoráma: fantasztikus fejlesztés Esztergomban

HelloVidék   
  Megosztom
Bárki számára elérhető panoráma: fantasztikus fejlesztés Esztergomban

13 milliárd forint állami támogatás jut az esztergomi főszékesegyház felújítására, a lift építése ennek a rekonstrukciónak a része. A tervezők és építészek első körben azt is megvizsgálták, hogy a 100 méter magas épületre kívülről elhelyezhető-e a felvonó, de nem találtak olyan megoldást, amely a történelmileg egybefüggő tömeget, az épület egységét ne változtatta volna meg - írja a kemma.hu.

A portál szerint a szakemberek végül úgy döntöttek, hogy a liftet a kincstár és a fölötte lévő Panoráma-terem közötti részben alakítják ki - itt van a most is használt csigalépcső is. A munkálatok már elkezdődtek, a jelen állás szerint augusztusban már át is adhatják a turista forgalomnak. A felvonóban kényelmesen el fog férni nyolc ember, de aki inkább lépcsőzne, az továbbra is felsétálhat az épület tetejére.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

esztergom

bazilika

lift

felújítás