Bárki számára elérhető panoráma: fantasztikus fejlesztés Esztergomban

HelloVidék   
  Megosztom
Bárki számára elérhető panoráma: fantasztikus fejlesztés Esztergomban

13 milliárd forint állami támogatás jut az esztergomi főszékesegyház felújítására, a lift építése ennek a rekonstrukciónak a része. A tervezők és építészek első körben azt is megvizsgálták, hogy a 100 méter magas épületre kívülről elhelyezhető-e a felvonó, de nem találtak olyan megoldást, amely a történelmileg egybefüggő tömeget, az épület egységét ne változtatta volna meg - írja a kemma.hu.

A portál szerint a szakemberek végül úgy döntöttek, hogy a liftet a kincstár és a fölötte lévő Panoráma-terem közötti részben alakítják ki - itt van a most is használt csigalépcső is. A munkálatok már elkezdődtek, a jelen állás szerint augusztusban már át is adhatják a turista forgalomnak. A felvonóban kényelmesen el fog férni nyolc ember, de aki inkább lépcsőzne, az továbbra is felsétálhat az épület tetejére.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

esztergom

bazilika

lift

felújítás