Sorok kígyóznak ennél a határátkelőnél: nyáron elszabadulhat a pokol

MTI   
  Megosztom
Sorok kígyóznak ennél a határátkelőnél: nyáron elszabadulhat a pokol

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt június közepétől erős forgalom várható a Csongrád megyei határátkelőhelyeken - közölte a megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti osztályának vezetője Röszkén.

Terbe Roland a rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közös sajtótájékoztatóján elmondta: július végéig kilépő irányba, augusztus elejétől a belépő oldalon alakulhatnak ki torlódások. Hozzátette: a legkritikusabb időszaknak július utolsó és augusztus első két hete számít, amikor mindkét irányban lehetnek sorok.

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen 24, a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen 20 sáv áll az utasforgalom rendelkezésére. Röszkén, ha az egyik irányban jelentősen nagyobb a forgalom, változtatni tudnak a ki- és belépő sávok arányán.

A Szerbia felé tartók választhatják a röszkei, az ásotthalmi vagy a tiszaszigeti közúti határátkelőhelyet, amelyek naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, használhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy nagylaki közúti határátkelőhelyet.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense elmondta, hogy az utasforgalomban leggyakrabban a megengedettnél több jövedéki termék behozatala jelent problémát.

Az unión kívülről a 17. életévüket betöltők közúton 40 szál cigarettát, 4 liter bort, 16 liter sört és egy liter 22 százaléknál erősebb tömény szeszes italt vagy 2 liter ennél gyengébb likőrt hozhatnak

- ismertette. Felhívta a figyelmet arra, hogy engedélyhez kötött a vadon élő növények és állatok védelméről szóló CITES-egyezmény alá tartozó fajok, illetve a belőlük készített termékek behozatala. Ilyenek az elefántcsontból, korallból készített ékszerek vagy a kígyóbőr táska.

A házi kedvencek - kutya, macska, vadászgörény - unión belüli szállításához állatútlevelet kell kiváltani, az állatnak pedig rendelkeznie kell az azonosításához szükséges csippel. Szigorú szabályok vonatkoznak a húskészítmények, a tejtermékek behozatalára az Európai Unióba. Az unión kívülre utazóknak pedig a 10 ezer euró feletti készpénzt is be kell jelenteniük - tudatta Némedi-Varga Éva.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

határ

határátkelő

csongrád

röszke

utazás

autó

közlekedés