Feltúrták a balatoni strandokat: rosszkor jött a felújítás

Index   
  Megosztom
Feltúrták a balatoni strandokat: rosszkor jött a felújítás

Olvasók számoltak be arról, hogy a nyári szezont nagyban érintő felújítások vették kezdetét a Balaton környékén - írja az Index. Mint kiderült, egy pályázatnak köszönhetően megújul majd Balatonboglár, Balatonmáriafürdő, Fonyód, Balatonfenyves és Balatonlelle egy-egy partszakasza is.

Nincs az a pr-es, önkormányzati, közbeszerzési vagy uniós pályázati bullshit, amivel meg lehetne magyarázni, miért az év legmelegebb időszakában, a nyári szezon elején kezdik el építeni Fonyódon a futópályát a környék egyik legnépszerűbb szabadstrandján

- írja posztjában a portál olvasója.

Egy másik olvasó kiderítette azt is, miért most történik a felújítás. Még március végén derült ki, hogy a Délnyugat-Balaton öt települése 1,4 milliárd forint támogatást nyert szabadstrandjai felújítására. A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázata által megújul Balatonboglár, Balatonmáriafürdő, Fonyód, Balatonfenyves és Balatonlelle egy-egy partszakasza is. Ennek köszönhetően a felújítások végére a strandok és környékük sokkal modernebb és biztonságosabb lesz.

A baj csak az, hogy a nyári szezon már elkezdődött - ami viszont a tervezőket és kivitelezőket nem zavarja. Az eddigi tervek szerint június vége a befejezési határidő, de Fonyódon például már most látszik, hogy nem fognak végezni a tervetett időpontra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

felújítás

balatonboglár

balatonmáriafürdő

fonyód

balatonfenyves

strand

szezon

nyár