Hatalmas károkat okozott a vihar: autók merültek el a vízben + képek

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas károkat okozott a vihar: autók merültek el a vízben + képek

Több olvasói jelzést is kaptunk a vihar által okozott károkról és fennakadásokról. Szolnokon például több utca is járhatatlanná vált a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadéktól. A csatornákból ömlik a víz, a Rákóczi út, a Meder utca és a Gábor Áron tér környékén térdig áll az esővíz - írja a szoljon.hu.

Szolnok, 2019. június 20. 
Vízben elmerült autó Szolnokon, a Széchenyi körút elején lévő aluljáróban 2019. június 19-én késő este. Rövid idő alatt egyhavi csapadékmennyiség hullott a városra, ami fennakadásokat okozott a közlekedésben.
MTI/Mészáros János
Szolnok, 2019. június 20. 
Vízben elmerült autó Szolnokon, a Széchenyi körút elején lévő aluljáróban 2019. június 19-én késő este. Rövid idő alatt egyhavi csapadékmennyiség hullott a városra, ami fennakadásokat okozott a közlekedésben.
MTI/Mészáros János

Ahogy a Szoljon.hu portál is írta, a Széchenyi körút kapujában lévő aluljáró annyira telítődött, hogy több autó is elmerült. Szolnokon a Gárdonyi Géza utcát is elárasztotta a víz, de hasonló károkról számoltak be a Tallinn városrészből, Kunszentmártonból, de betört az esővíz a szolnoki vasútállomás aluljárójába is.

Narancssárga, az az másodfokú riasztást adott ki felhőszakadásra Jász-Nagykun-Szolnok megyében az Országos Meteorológiai Szolgálat, ami azt jelenti, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Később tették közzé az információt, miszerint 24 óra leforgása alatt 62 mm csapadék esett Szolnokon. Hozzáfűzték, többfelé egy havi csapadék zúdult le rövid idő alatt.

A hírportált eközben a Katasztrófavédelem is tájékoztatta a legfrissebb történésekről, miszerint kigyulladt egy hodály Tiszasas külterületén, melynek következtében megsemmisült a mintegy négyszázötven négyzetméteres épület tetőszerkezetének nagy része. A kunszentmártoni és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Baleset történt emellett a 4-es főút szajoli szakaszán baleset történt, áll a forgalom Debrecen irányába. Szintén a 4-es főúton, Szajol közelében kigyulladt egy kisteherautó. A jármű motortere, az utastere és a raktere is égett. A lángokat eloltották a szolnoki hivatásos tűzoltók.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóügylete arról tájékoztatott, hogy a vihar következtében egy villanyoszlop az útra dőlt, annak eltávolításáig félpályás útlezárás van az érintett szakaszon. A legfrissebb információk szerint a szolnoki József Attila út és a Nagy Imre krt. kereszteződésében a forgalomirányító lámpák egy része nem működik, csak a gyalogosok lámpái üzemelnek.

Címlapi kép és fotók: MTI/Mészáros János

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

jász-nagykun-szolnok megye

vihar

károk

eső

esővíz

autók

utca

csapadék