Emberéletet követelt a strandolás szombaton: belefulladt egy férfi a Lupa-tóba

Index   
  Megosztom
Emberéletet követelt a strandolás szombaton: belefulladt egy férfi a Lupa-tóba

Az esetről olvasónk tájékoztatott, a rendőrség pedig megerősítette lapunknak a tragikus kimenetelű baleset hírét - írta az Index.

Az esetet a Szentendrei Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja. Az ügyben idegenkezűség gyanúja nem merült fel

- közölte a portál megkeresésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az eset további részleteiről feltehetően a vizsgálatra való tekintettel nem adtak információt a rendőrök. Azt, hogy a baleset a Lupa Beach területén történt, a hatóság nem cáfolta. A lapot tájékoztató olvasó szerint az is előfordulhat, hogy a vízmélység nem is akkora volt a kijelölt helyen, mint amelyről a bányatavon strandolókat tájékoztatták.

Ahogy a portál írta, késő délután az elhunyt férfi családja is megszólalt az ügyben. Kiderült az is, hogy az elhunyt chilei férfi Magyarországon élő fiához érkezett látogatóba - együtt érkeztek a strandra is.

Édesapám délután fél kettőkor szólt, hogy átúszik a tó túlsó partjára az unokájához. 74 éves volt, de egészséges volt és kifejezetten jó úszónak számított. Ezt követően, negyed órával később viszont az unoka egyedül tért vissza a családhoz. Azt mondta, nem is találkozott vele és végig azt hitte, hogy az édesapám velünk van.

mondta az Indexnek a férfi fia. Kitért arra is, hogy néhány percig egyedül keresték az édesapját, ezt követően szóltak a vízimentőknek is. A család nem értette a helyzetet, hogy a szakemberek csaknem egy óráig kizárólag a parton kutattak az eltűnt rokonuk után.

Többször is mondtuk, hogy édesapám bement a vízbe, sőt meg is mutattuk, melyik részen indult el, de nagyon sokáig csak a parton keresték. Majdnem egy óra telt el, mire egy csónakkal a vízpart közelében is elkezdték átnézni a vizet, a tó közepén viszont egyáltalán nem kutattak utána.

- magyarázta az elhunyt fia. Végül a 74 éves férfi testét a tűzoltó búvárok hozták fel a vízből, ezután több mint fél óráig küzdöttek az életéért a kiérkező mentők. Az elhunyt férfi fia kiemelte azt is, hogy a Lupa-tó körül csupán azt jelzik, hogy "mélyvíz", azt viszont nem, hogy a fürdőzőknek helyenként hétméteres mélységgel kell számolniuk.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lupa-tó

baleset

fulladás

strand

strandolás

halál

halálos baleset