Tárgyalnak az M1-es bővítése kapcsán: zajárnyékoló épülhet a tatabányai szakaszon

HelloVidék   
  Megosztom
Tárgyalnak az M1-es bővítése kapcsán: zajárnyékoló épülhet a tatabányai szakaszon

Közmeghallgatást tartottak Tatabanyán az M1-es felújításával, bővítésével kapcsolatban. A fórumon a lakosság is kérdéseket tehetett fel - írja a kemma.hu.

A portál szerint az M1-es autópálya tatabányai szakaszának bővítésével kapcsolatban a beruházásért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársai közmeghallgatást tartottak. A megbeszélés során a szakemberek ismertették az előzményeket, beszéltek a tervezési és engedélyezési folyamatokról de kitértek a hatásvizsgálatra és annak eredményeire is.

A szakemberek megvizsgálták az autópálya 2×3 sávos bővítésének földtani, felszín alatti és feletti, zaj és rezgésvédelmi, valamint levegőtisztaságra gyakorolt hatásait. Külön felmérték az élővilágra és természetre, az épített környezetre gyakorolt következményeit is.

A szakemberek külön kiemelték azt is, hogy a zajvizsgálatok során az M0-s és Tatabánya között több mérést is végeztek. Ennek alapján úgy tervezik, hogy a lakott területeken zajárnyékoló falat terveznek építeni. Ha minden rendben lezajlik a tárgyalások alatt, akkor 2021-ben megkezdődhet a beruházás, amely 2024-re be is fejeződhet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

m1

m1-es autópálya

tatabánya

fejlesztés

beruházás

autópálya

autópálya felújítás

fórum